Ceaiul de cimbrisor sustine functionarea normala a sistemului digestiv si prin, efectul antiinflamator, usureaza digestia gastrica.
Contribuie la sanatatea sistemului urinar.
Sustine sanatatea cailor respiratorii. Improspateaza respiratia.
Mentine sanatatea digestiva prin stimularea digestiei.
Prezinta actiune antiinflamatoare si in aplicatii externe.
Ingrediente: partea aeriana a plantei de cimbrisor (Thymus serpyllum).
Mod de utilizare:
Intern: infuzie-peste 1-2 lingurite cu planta se toarna 250ml apa clocotita. Vasul se acopera si se lasa in repaos 10-15 minute, dupa care se strecoara. Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi.
Extern: – sub forma de infuzie, se utilizeaza ca bai aromatice calmante pentru sistemul nervos, singur sau asociat cu alte plante aromatice;
Infuzie concentrata din 30-40 g planta la 1 litru de apa clocotita, cu care se fac apoi bai locale, lotionari capilare, gargara.
Atentionari: la dozele si la modul de utilizare recomandate nu se cunosc efecte adverse, exceptie putand face unele persoane alergice la oricare dintre ingrediente.
Contraindicatii: congestie cerebrala, insuficienta pancreatica.
Mod de prezentare: o cutie cu 50g de ceai.