Ceaiul Glicostat sustine metabolismul glucidic, mentinand glicemia in limite normale. Plantele din compozitia acestui ceai au proprietati hipoglicemiante (scad glicemia) si de stimulare a functiilor pancreasului. Frunzele de dud contin alcaloizi glicomimetici (cu structura asemanatoare glucozei) care potenteaza secretia de insulina si inhiba enzimele care transforma alte zaharuri in glucoza. Taninurile din frunzele de afin, salvie si dud scad absorbtia glucidelor introduse prin alimentatie. Stevia rebaudiana este un indulcitor natural, care in plus, scade glicemia, fiind foarte utila diabeticilor.
Ceaiul Glicostat este recomandat ca adjuvant in tratamentul diabetului zaharat.
Ingrediente:
Frunze de afin (Myrtilli folium), frunze de nuc (Juglandis folium), frunze de dud (Mori folium), salvie (Salviae herba), urzica (Urticae herba), radacina de brusture (Bardanae radix), teci de fasole (Phaseoli fructus sine semine),menta.
Mod de preparare:
Peste 1 lingurita amestec de plante se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10 minute acoperit, apoi se strecoara.
Mod de administrare:
Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa. Durata unei cure este de 1-3 luni. Cura se poate repeta dupa o pauza de o luna.
Sarcina si alaptare:
- in sarcina si alaptare se pot bea 2-3 cani cu ceai pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa, timp de o luna. Cura se poate relua dupa o pauza de o luna.
Contraindicatii:
Nu se recomanda in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Forma de prezentare:
Cutie cu 50 g ceai