Adjuvant in facilitarea digestiei, arderea grasimilor, pentru facilitarea transportului gastric al nutrientilor, plantele din compozitie fiind frecvent folosite pentru suplimentarea dietei in tulburari de tranzit si disconfortul abdominal pentru proprietatile lor diuretice, detoxifiante prin facilitarea tranzitului intestinal.
Contine: un amestec omogen in proportii variabile din urmatoarele parti de plante: frunze de ceai verde, iarba de coada calului, fructe de macese, frunze de mesteacan, coaja de crusin, fructe de coriandru, flori de soc, recunoscute atat din utilizarea lor traditionala cat si din mentionarea lor in literatura de specialitate pentru rolul lor pozitiv in facilitarea digestiei, facilitarea transportului gastric al nutrientilor cat si pentru proprietatile lor diuretice, detoxifiante, contribuind la eliminarea toxinelor din organism.
Mod de utilizare:
- Uz intern – infuzie. Peste o lingurita sau un pliculet de produs se toarna 250ml apa clocotita; Vasul se acopera si se lasa in repaus 10 – 15 minute, agitand din cand in cand. Dupa infuzare se strecoara si se poate adauga o lingurita de suc proaspat de lamaie.
- Intern: se beau pana la 1-2 litri de ceai pe zi.
Mod de prezentare: o cutie cu 50g de ceai.