In China antica, arborele de scortisoara era vazut drept pomul vietii, oricine gusta din fructele sale fiind daruit cu nemurire si fericire eterna. Legenda spune ca focul prin care pasarea Phoenix moare si apoi renaste este intretinut de mirodenii precum scortisoara. Egiptenii din antichitate foloseau scortisoara in cosmetica si ca ingredient pentru imbalsamarea celor morti.
Scortisoara era utilizata, totodata, in ceremoniile religioase, iar in Mexic, nordul Africii si Arabia era o mirodenie obisnuita pentru mancare si un ingredient apreciat al ceaiului si cafelei. In Persia si apoi in Europa, scortisoara era considerata a fi un puternic afrodisiac. Inca din Evul Mediu , scortisoara era considerata drept un stimulent al apetitului si digestiei. Intr-adevar, scortisoara, asemeni altor mirodenii, este recunoscuta pentru usurarea digestiei si a fost folosita in scopuri medicale pentru tratarea problemelor gastrointestinale, inclusiv senzatia de greata, vomitatul si diareea.
Compozitie: Mar (20%), scortisoara (10%), portocale (10%), brad (10%), ienibahar (10%), macese (10%), hibiscus (10%), winter-green (8%), ciusoare (6%), vanilie (3%), stevie (4%).
Valori energetice si nutritionale pentru 100 grame produs: Valoare energetica: 375.02kcal/1629.32kJ, Glucide: 47.62g, din care zahar total invertit: 23.36g, Fibre: 20.95g, Grasimi: 15.32g, dintre care acizi grasi saturati: 8.22g, Proteine: 5.02g, Sare: 0.57.
Mod de preparare: Infuzie 5 minute, o lingurita de ceai la o cana de apa fierbinte.
Forma de prezentare: Cutie cu 50g ceai