Ceaiul de Rooibos contribuie la protejarea fata de stresul oxidativ datorita polifenolilor, catechinelor, flavanolilor si vitaminei C, constituenti prezenti in aceasta planta; contribuie la apararea corpului impotriva agentilor externi; sustine sistemul imunitar si contribuie la relxarea organismului si a sistemului nervos facilitand si instalarea mai usoara a somnului.
Ingrediente: frunze de Rooibos (Aspalathus linearis).
Principii active: frunzele de Rooibos contin polifenoli, flavone, flavanone, dihidrocalcone, acid ascorbic (vitamina C), acid benzoic si acid cinamic.
Mod de utilizare:
Intern: infuzie-peste o lingurita cu planta se toarna 250 ml apa clocotita. Vasul se acopera si se lasa in repaos 5-10 minute, dupa care se strecoara. Se beau 2-3 cani cu ceai pe parcursul zilei. Ceaiul se serveste ca atare sau, dupa preferinta cu miere, zahar sau lapte. In Africa de Sud se prefera Ceaiul rosu cu lapte si zahar, dar in alte zone ale lumii este servit simplu sau usor indulcit.
Mod de prezentare: o cutie cu 20 de plicuri.