Unt de arahide natural, obtinut 100% din arahide prajite. Un unt de arahide fara zahar, sare sau alte adaosuri. Consumul moderat de unt de arahide aduce beneficii adultilor si copiilor, sportivilor, persoanelor active sau subponderale. Confera energie si pofta de viata. Fortifica sistemul muscular prin continutul bogat in proteine. Sustine functiile cerebrale prin intermediul grasimilor nesaturate din compozitie. Poate fi consumat impreuna cu fructe feliate, intins pe paine, cu topping de ciocolata sau gem de fructe. Confera savoare deserturilor, prajitura cu unt de arahide fiind un deliciu fin si cremos.
Beneficii ale untului de arahide
Untul de arahide este o sursa bogata in macro si micronutrienti. Acesta contine intr-un procent de aproximativ 50% grasimi, in special mono si polinesaturate, 31% proteine, 18% glucide si 6% fibre.
Totodata, contine vitamine precum B3, B6, B9, E, dar si urmatoarele minerale: mangan, magneziu si fosfor (intr-o proportie ridicata), cupru, calciu, potasiu si fier.
Datorita profilului nutritional complex, precum si a proprietatilor sale specifice, consumul de unt de arahide este asociat cu urmatoarele beneficii:
- Scade nivelul de colesterol – untul de arahide contine aproximativ aceleasi proportii de grasimi sanatoase precum uleiul de masline. Continutul predominant de grasimi polinesaturate si monosaturate scade colesterolul „rau” si previne riscul afectiunilor cardiovasculare.
- Reduce riscul aparitiei diabetului de tip 2 – datorita efectului benefic al grasimilor nesaturate asupra rezistentei la insulina.
- Mentine sanatatea creierului si a sistemului nervos – creierul este alcatuit in proportie de 60% din grasimi, mielina ce inconjoara celulele nervoase fiind compusa tot din grasimi. Consumul de grasimi sanatoase este esential pentru mentinerea sanatatii creierului. Totodata, arahidele sunt bogate in vitamina B3 (niacina), vitamina cu rol important in prevenirea tulburarilor de memorie si a dezvoltarii simptomatologiei bolii Alzheimer. Niacina ajuta la recuperarea celulelor deteriorate ale creierului.
- Aliment cu proprietati antioxidante – vitaminele din complexul B, resveratrolul, precum si ceilalti antioxidanti din structura untului de arahide combat stresul oxidativ si actiunea radicalilor liberi si previn aparitia unor boli grave precum: cancer, Alzheimer, afectiuni cardiovasculare.
- Contribuie la dezvoltarea tesutului muscular – untul de arahide este o sursa bogata de proteine, care se transforma in aminoacizi, avand rolul de a dezvolta si repara tesutul muscular. Consumul de unt de arahide este indicat indeosebi sportivilor si culturistilor.
- Confera sanatate oaselor – prin continutul de calciu, cupru si fosfor.
Ce beneficii are untul de arahide?
Untul de arahide este bogat in proteine care fortifica si refac tesutul muscular, fiind recomandat mai ales sportivilor si persoanelor active. Este o sursa de grasimi sanatoase care reduc nivelul colesterolului, previn aparitia afectiunilor cardiovasculare si a diabetului, care sustin sanatatea creierului si functiile cerebrale. Confera energie si pofta de viata adultilor si copiilor deopotriva.
Beneficii:
- Continut ridicat de proteine.
- Potrivit celor care fac efort prelungit.
Cate calorii are untul de arahide?
100g de unt de arahide fara zahar contin 662 kilocalorii. in 2 linguri de unt de arahide (cantitatea general recomandata pentru consum) regasim aproximativ 212 kilocalorii.
Mod de consum: Untul de arahide natural poate fi consumat impreuna cu fructe feliate sau legume crude, intins pe paine, cu topping de ciocolata sau gem de fructe. Este delicios in prajitura cu unt de arahide, ca ingredient al cremelor pentru biscuiti, in caramele, ca umplutura pentru clatite, chiar si in inghetata. Ofera o textura cremoasa smoothie-urilor proteice cu banane, ciocolatei calde, dressing-urilor pentru salate si altor mancaruri.
Forma de prezentare: 100g.