Nautul este asemanator cu soia si se poate folosi in prepararea chiftelelor, sarmalelor sau pilafurilor, fiind un foarte bun inlocuitor pentru carne, fiind si mai gustos decat soia.
Prin macinarea lenta intr-o moara din lemn cu pietre, metoda intrebuintata din cele mai vechi timpuri, se pastreaza nealterate calitatile boabelor de cereale. Faina rezultata este proaspata, neoxidata, deoarece nici boabele si nici faina nu intra in contact cu parti metalice, iar datorita vitezei mici de macinare, produsul nu se incalzeste, taratele nu sunt separate de miez, obtinandu-se o faina cu valoare nutritionala ridicata si un gust foarte placut.
Beneficii:
- Proteinele din naut se transforma in corp in aminoacizi, vitali pentru sanatatea tesuturilor din corp. Fibrele mentin colonul sanatos si reduc valorile colesterolului. Magneziul ajuta la mentinerea densitatii osoase.
- Pentru a furniza organismului energie si o parte din necesarul de fibre. Pentru sanatatea sistemului vascular si a colonului. In cazuri de densitate osoasa scazuta.
Compozitie:
Nautul contine proteine si fibre, fier, fosfor, magneziu, Vitamina B 9 (Folat).
Mod de administrare:
Faina de naut poate fi folosita la prepararea humusului sau in ghiveciuri, iahnii.
Forma de prezentare: Punga 1kg