Faina de naut are o culoare bej-galbuie si are o aroma usoara de nuca, fiind bine cunoscuta si indragita pentru falafel, piureuri delicioase si clatite.
Beneficii:
- Se digera usor si nu contine coloranti sau conservanti;
- Reprezinta un adaos ideal la produsele de patiserie, cum ar fi painea, prajiturile si pizza, precum si la chiftele.
Mod de utillizare:
Clatite de naut: 100 g faina de naut, 200 ml apa, 3 linguri ulei de masline, ½ lingurita sare. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol pana la obtinerea unui aluat omogen. Intr-o tigaie antiaderenta, se rumeneste clatita la foc mic pe ambele parti cateva minute. Clatitele din naut se potrivesc de minune cu legumele la tigaie cu salata sau tzatziki.
Reteta pentru humus rapid: 50g de faina de naut, 300ml de apa, 1 catel de usturoi tocat fin, 2 linguri de pasta de susan, 3 linguri de ulei de masline, sare si un praf de piper negru. Se amesteca nautul cu 100ml de apa rece. Apa ramasa se pune la fiert impreuna cu sarea. Se adauga mixul de naut si se fierbe amestecand viguros, dupa care se adauga si restul ingredientelor. Dupa gust se adauga sare si piper. Se poate servi cu lipie sau focaccia.
Ingrediente:Faina integrala naut certificata ecologic, fara gluten. Valori nutritionale si calorice: valoarea energetica, exprimata in kj: 1443/100g; calorii kcal: 344/100g; grasimi: 5.90/100g, din care saturate: 1,10/100g; carbohidrati: 44/100g, din care zaharuri: 2.40/100g; fibre dietetice: 15,50/100g; proteine: 19/100g; sare: 0,06/100g.
Precautii: Poate contine urme de nuci si susan. A se pastra la rece si uscat. Faina de naut Bauckhof este macinata din naut neprajit si, prin urmare, nu este potrivita pentru a fi consumata cruda.
Forma de prezentare: 500g