Uscarea este una dintre cele mai vechi metode de conservare a fructelor si legumelor. Pe vremuri, ele se uscau la soare si procesul dura cateva zile. Astazi, le putem cumpara deshidratate prin procese de deshidratare mai rapida.
Compozitie:
Bogat in zaharuri, acizi - citric si lactic, tanini, flavonoide, calciu, proteine, vitamine: A, B1, B2, B3, C, E.
Efecte:
Flavonoidele si saponinele continute in fructele de merisor au o puternica actiune diuretica, curatand rinichii de microlitiaza si fiind un bun ajutor pentru eliminarea calculilor, iar taninii au o puternica actiune antibacteriana la nivelul intestinului si, totodata, o actiune astringenta, care normalizeaza tranzitul intestinal.
Mod de utilizare:
Se poate consuma ca atare, fiind o gustare delicioasa intre mese. Se poate folosi la micul dejun cu iaurt sau lapte. Poate fi un ingredient foarte bun la anumite fursecuri, prajituri sau torturi cu fructe uscate si frisca. Poate fi folosit datorita gustului deosebit in creme raw vegan sau pot fi utilizate in salate de cruditati dupa inmuiere.
Contraindicatii:
Merisorul confiat contine zahar si nu este recomandat diabeticilor.
Forma de prezentare: 100g