Solutii si creme anti-imbatranire
Anti-aging vs. anti-imbatranire
- Produsele de ingrijire anti-aging: previn imbatranirea prematura si uneori combat efectele acesteia, mai ales la nivel de ten.
- Produsele antirid: actioneaza asupra ridurilor deja aparute la nivelul pielii (in special al fetei).
- In vreme ce produsele anti-aging ajuta la producerea unor celule noi si pot fi folosite preventiv, produsele antirid estompeaza ridurile aparute deja.
- Cremele anti-imbatranire contin de obicei si un factor de protectie solara, dar si unul care ofera tenului un aspect de prospetime. Aceste produse contin de regula si retinol (stimuleaza productia de colagen). Cremele anti-imbatranire de noapte au o textura mai consistenta si hidrateaza pielea in profunzime.
Masuri suplimentare pentru un ten mereu tanar
- Foloseste suplimente alimentare, cu proprietati anti-aging. Acestea ofera organismului nutrientii de care are nevoie in combaterea ridurilor si nu numai. Ia de la farmacie coenzima Q10, antioxidanti, vitamina E, vitaminele din complexul B, betacaroten. Acestea nu numai ca iti protejeaza organismul, dar mentine tineretea si te fac sa te simti bine indiferent de varsta. Pentru mai multe informatii cu privire la aceste produse consulta site-ul Dr. Max sau intreaba farmacistul.
- Dupa varsta de 20 de ani, productia de colagen si elastina incepe sa scada, iar pielea incepe sa-si piarda fermitatea si elasticitatea. Acesta este motivul pentru care se recomanda folosirea produselor anti-aging inca de la aceasta varsta. Cu cat ingrijesti pielea mai devreme, cu atat semnele batranetii vor deveni vizibile pe tenul tau mai tarziu.
- Renunta la fumat!
- Protejeaza-ti fata atunci cand te expui razelor de soare. Foloseste intotdeauna protectie solara de minumum 30. Produsele SPF 30 te protejeaza nu numai de arsurile solare, ci si de aparitia ridurilor.
- Hidrateaza-te! Consumul de apa uniformizeaza pielea. Pe de alta parte, deshidratarea adanceste ridurile.
- Fa sport in fiecare zi! Miscarea te face sa te simti si sa arati tanar.
- Adopta un stil de viata sanatos: odihneste-te suficient (cel putin 8 ore pe noapte), opteaza pentru o dieta sanatoasa, in care predomina fructele si legumele.