Lintea face parte din familia leguminoaselor.
Beneficii:
- Este considerata una dintre cele mai bogate surse de proteine alaturi de soia, fasole si mazare.
- Datorita proprietatilor sale nutritive valoroase este important sa faca parte din dieta noastra alimentara.
Ingrediente: 100% linte neagra*.
* = Ingredient provenit din agricultura ecologica.
Informatii nutritionale/100g: Energie 335kcal/1418kj, Grasimi 1.4g din care grasimi saturate 0.0g, Carbohidrati 52.0g din care zaharuri 0.0g, Proteine 24.0g, Fibre 11.0g, Sare 0.2g.
Informatii alergenice: Poate contine urme de gluten si mustar!
Mod de utilizare: Se spala lintea, dupa care se pune la fiert in apa intr-un raport de 1:2 (o portie linte si 2 portii apa) pentru aproximativ 25 de minute. Dupa ce este gata se condimenteaza dupa gust.
Ca si modalitate de introducere in alimentatie se poate adauga in salate; pilafuri; supe clasice sau supe crema.
Atentionari: Acesta este un produs agricol, ca atare pot exista anumite diferente intre loturi in ceea ce priveste: culoarea, mirosul, aroma, aspectul sau compozitia, reflectand conditiile de crestere si variatiile sezoniere.
Mod de pastrare: A se pastra cu ambalajul inchis intr-un loc uscat, intunecat si racoros.
Forma de prezentare: 500g.