Melasa este un produs secundar al procesului de rafinare a zaharului din trestia de zahar sau sfecla de zahar. In cazul melasei negre, acestea sunt sucuri dulci extrase la a doua fierbere a materiilor prime. Amestecul rezultat poate varia ca culoare, grosime si dulceata, dar este in general cel mai putin dulce, mai dens si mai intunecat decat cele anterioare. Cu toate acestea, este cel mai bogat in nutrienti.
Melasa poate indulci lichide, poate inlocui dulceata pe paine, se poate folosi la prajituri sau chiar la marinarea carnii.
Melasa este comparativ nutritiva cu mierea, fiind insa total vegana si cu o aroma mai intensa situata intre caramel si lemn dulce.
Melasa organica nerafinata provine din prelucrarea la rece a trestiei de zahar, astfel pastreaza toti nutrientii ei, cum ar fi sarurile minerale, oligoelemente si vitamina B6.
Priméal va invita sa descoperiti una dintre cele mai numeroase si variate game de alimente bio si produse bio alimentare pentru mese sanatoase!
Beneficii:
- Este bogata in minerale precum Ca, K, Mg si vitamine precum vitamina B6. Este de asemenea o sursa de mangan si seleniu. O lingura de melasa contine doar 42 de calorii!
- Este eficace, in completarea tratamentului anemiilor, altele decat cele generate de factori psihosomatici. Consumat in mod regulat, fierul din compozitia melasei va ajuta in lupta impotriva scaderii calitatii sau cantitatii de globule rosii ce au functia de a transporta oxigenul catre organele interne prin sistemul de circulatie sanguina. Acesta este unul dintre posibilele tratamente pentru hemoglobina scazuta!
- Stabilizator de zahar din sange – acest indulcitor are un indice glicemic de 55, adica mic spre moderat. Acest lucru il plaseaza undeva intre miere si siropul de artar, la fel de delicios si sanatos, dar, mai important, il puteti consuma fara sa va faceti griji cu privire la cresterea si scaderea nivelului de zahar din sange.
- Melasa aduce un plus de energie si rezistenta. Datorita puterii sale de a preveni variatiile bruste ale nivelului de glucoza din sange, melasa neagra va va face sa va simtiti mai energici in timpul activitatilor fizice zilnice. Nu va creste atat de mult energia reala pe care o aveti, ci va asigura o distributie uniforma a acestei energii in timpul antrenamentului, ceea ce va va imbunatati rezistenta.
- Este un remediu natural anti-insomnie, datorita mix-ului Ca + Mg. Acest somnifer nu are efecte secundare nedorite si, este perfect potrivit persoanelor care sufera de diabet de tip 2 sau de rezistenta la insulina!
- Ajuta la intretinerea sistemului osos si al articulatiilor. Calciul pe care il contine melasa neagra ajuta la vindecarea tesuturilor conjunctive si imbunatateste sanatatea generala a sistemului osos.
- Melasa neagra poate ajuta la combaterea obosealei, anxietatatii si a stresului. Magneziul si vitaminele din grupa B sustin imbunatatirea concentrarii, a bunei dispozitii si a activitatii creierului in general.
- Fierul, magneziul si calciul continute in melasa neagra ajuta, de asemenea, la calmarea simptomelor sindromului premenstrual si a crampelor menstruale care deseori il urmeaza.
Ingrediente: 100% melasa neagra* provenita prin presarea trestiei de zahar.
*ingrediente provenite din Agricultura Ecologica.
Alergeni: 0.
Tara de origine: Paraguay.
Certificator: FR-BIO-01.
Mod de consum: Melasa inlocuieste zaharul in lichidele care necesita zahar. Se poate folosi ca si inlocuitor al gemului sau al dulcetii si chiar ca inlocuitor al mierii de albine. In patiserie coloreaza si parfumeaza produsele de patiserie cu o nota de caramel dulce, inlocuind o parte din zahar (aproximativ 10%). Astfel melasa poate fi incorporata deserturi precum prajituri, tarte, turta dulce. Se poate consuma diluata cu apa sau adaugata la iaurt. Avem astfel o bautura dulce, hranitoare si usor de digerat. Se poate folosi pentru marinarea diferitelor tipuri de carne, cum ar fi carne de vita, pasare si chiar delicatese din foie gras. Poate fi adaugata la toate sosurile si alte marinade. Se potriveste bine cu condimente precum scortisoara si nucsoara sau chiar cu piper si coriandru.
Conditii de pastrare: A se pastra intr-un loc racoros si uscat. Inchideti borcanul ermetic dupa deschidere si pastrati-l intr-un loc racoros.
Forma de prezentare: 500g.