Mustarul este un bun laxativ, ajuta la reducerea colesterolului, stimuleaza buna functionare a circulatiei sangelui, este un bun antiinflamator si stimuleaza apetitul. Se folosesc in compozitia diferitelor preparate culinare: supe, ciorbe, sufleuri de legume, cereale, pizza, paste, salate, sosuri sau muraturi.
La greci mustarul era intrebuintat pentru consumul de carne, in timp ce romanii il foloseau ca antidot impotriva muscaturilor de sarpe, a febrei musculare si chiar a ciumei.
Beneficii:
- Continut bogat de fibre si proteine
- Proprietatilor antibacteriene si antifungice
- Substante minerale: potasiu, magneziu si calciu; proteine; uleiuri.
- Mustarul este un bun laxativ, ajuta la reducerea colesterolului, stimuleaza buna functionare a circulatiei sangelui, este un bun antiinflamator si stimuleaza apetitul.
- Este un bun aliat impotriva afectiunilor respiratorii si a gripelor.
Mod de utilizare:
- Se folosesc in compozitia diferitelor preparate culinare: supe, ciorbe, sufleuri de legume, cereale, pizza, paste, salate, sosuri sau muraturi.
- Pentru uz extern se prepara cataplasme.
- Cei care sufera de constipatie cronica sa consume cate o lingurita de boabe de mustar cu lapte sau apa.
- impotriva durerilor reumatice se pune o pasta cu mustar pe locurile afectate. Aceasta pasta este rezultatul amestecarii a 3-4 linguri de faina de mustar cu apa calduta.
Contraindicatii: Mustarul trebuie consumat cu precautie, deoarece depasind o anumita doza produce inflamatii ale tractului gastrointestinal, diaree si afectiuni ale rinichilor.
Forma de prezentare: 300g.