Unt sau pasta de arahide (alune) 100% preparata din arahide macinate. Se spune ca Aztecii au macinat prima data arahidele si le-au transformat intr-o pasta. Canadianul Marcellus Gilmore Edson este primul care a patentat acest produs, in anul 1184. El a ales sa amestece pasta de arahide prajite (destul de lichida) obtinuta cu zahar, pentru a-i da o consistenta mai solida. Untul de arahide a devenit popular, in timpuri mai recente, in America de Nord, Olanda, Marea Britanie, Australia si parti din Asia. Americanii il consuma intins pe paine, impreuna cu diferite gemuri de fructe sau ciocolata.
Beneficii:
- Nu contine aditivi, conservanti, zahar sau ulei de palmier;
- Untul de arahide confera energie si pofta de viata, fiind un aliment potrivit tuturor, in special persoanelor cu greutate scazuta, precum si celor care fac efort prelungit;
Stratul uleios prezent la suprafata produsului este dovada ca acesta contine 100% arahide si este 100% natural.
Ingrediente: 100% arahide prajite.
Mod de utilizare: Se recomanda un consum moderat, in combinatie cu fructe feliate sau paine din faina integrala.
Forma de prezentare: 250g