Semintele de floarea soarelui are efecte benefice asupra scaderii nivelului colesterolului si conduce la imbunatatirea raspunsului sistemului imunitar. Semintele crude si decojite de nu contin zahar ori sare adaugata, sunt de produse post, netratate termic, vegane si vegetariane.
Vitamina E continuta este un antioxidant care neutralizeaza radicalii liberi din organism, imbunatateste vederea si joaca un rol important in reducerea simptomelor asociate artritei si astmului. Seleniul preluat din semintele gustoase este vital pentru un organism sanatos.
Beneficii:
- Sustin sistemul imunitar;
- Ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange;
- Combat eficient stresul si migrenele suparatoare;
- Normalizeaza tensiunea arteriala;
- Reduc riscul aparitiei infarctului;
- Cresc nivelul energetic global al organismului;
- Ajuta la indepartarea depozitelor de grasime din organism;
Compozitie: Sunt bogate in vitaminele E, B1, B6, acid folic, minerale - magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor, in triptofan si fitosteroli.
Cum se consuma: Se pot consuma ca atare, in preparate de tip salate si pateuri raw vegane. Pot fi presarate in coca painii sau peste covrigi, inainte de a-i introduce la cuptor.
Recomandari: Recomandam sa consumati semintele de floarea soarelui neprajite, pentru un aport de lipide bune si minerale.
Atentionari:
Pot contine gluten si sunt produse intr-o unitate care ambaleaza si proceseaza faina din cereale, mustar, soia, nuci, alune, seminte de susan si telina.
Consumate zilnic, nu e indicat sa se depaseasca 20 - 30 grame.
Forma de prezentare: Punga 300g