Anghinarea este este o planta iubitoare de soare, crescand doar in zonele sudice ale tarii noastre, unde a fost adusa din regiunea mediteraneana. Se pare ca numele "Cynara" este numele insulei Kinara din Marea Egee, unde planta creste spontan si din abundenta, iar cel de "scolymus" de la grecescul scolymos, adica plante cu capitul floral ce se mananca. Este o planta ierboasa, cu tulpina subtire si dreapta, cu frunze mari, crestate, care se recolteaza cand planta infloreste. Florile de culoare rosie-violacee sunt invelite in solzi carnosi.
Proprietati:
Contine alcool etilic de cereale 55% vol.Anghinarea este un detoxifiant hepatic foarte apreciat – are actiune hepatoprotectoare, coleretica, antialergica, hipolipemianta, diuretica si laxativa.
Recomandari
Ficat: Stimuleaza functia de detoxifiere a ficatului.
Tonic amar, antiinflamator, hipoglicemiant, bacteriostatic fata de Salmonella, Staphylococcus si Proteus.
Continutul in saruri de potasiu si magneziu o recomanda ca adjuvant in hipertensiune arteriala si ateroscleroza.
Inulina – prin efectul protector al florei intestinale, sustine imunitatea.
Mod de administrare: Cate 30 de picaturi de 2-3 ori pe zi, diluate in putina apa, intre mese.
Forma de prezentare : flacon 50ml