Koroneiki este unul dintre cele mai vechi soiuri de masline, originar din insula Creta. Maslinele sunt culese manual, presate la rece, uleiul de masline fiind obtinut dintr-o singura recolta.
Beneficii:
- Ajuta la mentinerea colesterolului la nivelul optim.
- Imbunatateste digestia.
- Protejeaza inima si celulele rosii din sange
- Previne imbatranirea pielii prin continutul bogat in vitamina E.
Compozitie:
Uleiul de masline contine acizi grasi mononesaturati (omega9) 85%, luteina - antioxidant puternic, flavonoide-agenti antioxidanti, vitamina A-antioxidant puternic, vitamina E-antioxidant puternic, vitaminele: B1, B2, C, D, K.
Mod de utilizare:
- Uz extern: Este utilizat pentru ingrijirea corporala: hidrateaza pielea uscata, amelioreaza arsurile solare, poate fi folosit ca balsam pentru buze si pentru par.
- Uz intern: poate fi folosit in salate, sosuri, la asezonarea branzei si a fripturii, alaturi de multe condimente. Are punctul de ardere la 190°C. Perfect pentru sosuri - se combina cu ierburi, condimente, usturoi sau sucuri de citrice pentru a crea sosuri gustoase si sanatoase. Inlocuieste cu succes untul - se poate folosi in majoritatea retetelor (chiar si produse de patiserie), dar nu se prajeste. Poate fi folosit si terapeutic – consuma 2 linguri/zi pentru asigura aportul zilnic necesar de vitamina E.
Recomandari:
Uleiul de masline este recomandat in special pentru beneficiile sale in uz intern, insa este folosit cu succes si ca produs cosmetic.
Forma de prezentare: Sticla 500ml