Dupa presare, uleiul este decantat si apoi filtrat printr-un filtru de bumbac natural, asigurand astfel o calitate superioara a uleiului obtinut. Stimuleaza cresterea si dezvoltarea armonioasa a intregului organism. Uleiul din seminte de in este recomandat pentru ameliorarea afectiunilor cardiovasculare, reglarea tranzitului intestinal si pentru a sustine aportul de acizi grasi esentiali.
Uleiul din seminte de in este indicat ca si sursa de acizi grasi esentiali. Este bun pentru preventia bolilor cardiovasculare. Acidul alpha-linoleic (Omega 3) se gaseste in cantitati insemnate in uleiul din seminte de in.
Nu este indicat pentru prajit, dar este ideal de consumat crud.
Uleiul de seminte de in este 100 % natural, obtinut prin presare la rece. Are calitati deosebite, continand de 2 ori mai multi acizi grasi Omega 3(Acid Alpha Linoleic) decat uleiul de peste si un amestec de acizi esentiali Omega 3 si Omega 9(Acid Oleic). Toti acesti aminoacizi au un rol primordial in refacerea celulara, fiind foarte utili in diverse afectiuni. Proteina din uleiul de seminte de in este usor digerabila si contine toti aminoacizii necesari pentru mentinerea unui organism puternic si sanatos.
In compozitia uleiului de seminte de in, intra lignani care au proprietati antivirale, antibacteriene, antiparazitare si antitumorale. Uleiul de seminte de in contine lecitina si este deosebit de eficient in reglarea tranzitului intestinal.
Are actiune antiinflamatoare, cardioprotectoare si de reducere a grasimilor din sange.
Pe langa acidul alfa linolenic, semintele de in mai sunt bogate si in lignan. Lignanul este un tip de fitoestrogen (antioxidant) care, de asemenea, are un continut bogat in fibre. Cercetatorii sustin ca lignanul din semintele de in, aduce multe promisiuni in batalia cu afectiunile, incluzand un rol important in prevenirea cancerului, mai ales cancerul la san.
Uleiul de in, este de ajutor in afectiunile Crohn si colite. De asemenea, acesta se pare ca poate sa imbunateasca semnificativ tesutul din interiorul intestinelor inflamate.
Cum se consuma:
- Este foarte important pentru fiecare persoana sa aiba un nivel echilibrat de acizi grasi omega-3 și omega-6 obtinuti din dieta. Raportul corect intre omega 3 și omega 6 este de 1:1, 1:2, maxim 1:4. In dieta obisnuita intalnim raporturi total dezechilibrate de 1:22, 1:24. Necesarul zilnic de acizi grasi omega 3 (doar din uleiul de in): echivalentul a 1 lingură (15 ml) / zi, pentru varsta de peste 13 ani, in 1-2 reprize. Trebuie retinut ca uleiul de in, alaturi de alte uleiuri alimentare este un aliment bogat in calorii. Astfel, 1 lingura de ulei depaseste 100 kcal.
Cum actioneaza:
Uleiul din seminte de in ajuta la reducerea colesterolului “rau” din organism, scade riscul afectiunilor cardio-vasculare si are efect anti-trombotic.
Forma de prezentare: sticla cu 500ml