Uleiul esential de ghimbir are un efect antiseptic si analgezic, fiind perfect pentru protejarea sistemului imunitar. Este obtinut din radacina de ghimbir (Zingiber officinalis), prin distilare cu vapori de apa. Moleculele aromatice de ghimbir trimit impulsuri creierului, imediat ce ating pielea, relaxand si detensionand musculatura. Terapeutii folosesc uleiul esential pentru frictionarea zonelor unde se acumuleaza tensiuni negative, precum: tampla, ceafa si incheieturile. Poate fi utilizat si in prepararea produselor culinare, ghimbirul avand o aroma iute si intensa.
Beneficii:
- Protejeaza sistemul imunitar;
- Are proprietati afrodisiace;
- Actiune: carminativ, expectorant, tonic, digestiv, febrifug si sudorific;
Compozitie: Ulei obtinut din radacina de ghimbir (Zingiber officinalis), prin distilare cu vapori de apa.
Mod de utilizare:
Ulei de masaj (5 - 7 picaturi de ulei de ghimbir la 10ml de ulei vegetal): stimuleaza circulatia sangelui, tonic cardiac, imbunatateste digestia, indeparteaza senzatia de greata, util mai ales pentru cei care sufera de „rau de calatorie”, reumatism, guta, artrita, incalzeste corpul, muschii obositi si durerosi, calmeaza crampele menstruale.
Se umezeste o compresa de bumbac in 500ml apa calda in care s-au adaugat 4 picaturi de ulei esential de ghimbir pentru calmarea durerilor (de cap, menstruale, guta).
In inhalatii, ajuta in: sinuzita, raceala, gripa, guturai, faringita, dureri de cap, greata, astm bronsic, bronsita.
Adaugat intr-un sampon baza, uleiul esential de ghimbir este recomandat in alopecii (caderea parului), sau se pot prepara lotiuni tonice pentru revitalizarea si tonifierea parului.
Recomandari: De folos in rau de mare, rau de masina, stari de voma (greata), balonari, tuse, raceala, gripa, sinuzita, dureri musculare.
Precautii:
Evitati contactul direct cu ochii.
Pentru uz intern, cereti parerea unui medic specialist in homeopatie.
Forma de prezentare: Flacon 10ml