Arborele de cuisoare, originar din insulele arhipeleagului indonezian, furnizeaza cuisoarele, un condiment pretios folosit de mult timp in orient.
Cuisoarele sunt de fapt florile aromatice ale arborelui; bobocii sunt culesi inainte de a inflori si uscati la soare. Considerat ca fiind unul dintre cele mai vechi si raspandite mirodenii, cuisoarele au fost apreciate inca din Antichitate atat pentru aroma lor deosebita cat si datorita proprietatilor curative.
Azi, uleiul esential de cuisoare - care poate fi obtinut din boboci sau din frunze - deosebit de bogat in eugenol, cu multiple proprietati benefice, este folosit in chirurgia dentara, in cosmetica, ca esenta in unele parfumuri si ca remediu impotriva diferitelor infectii: respiratorii, virale, cutanate, ale tractului digestiv si urinar. Este obtinut prin distilare cu vapori de apa a frunzelor.
Proprietati:
- Antibacterian cu spectru larg;
- Antifungic, antiviral;
- Antiseptic potent, purifiant;
- Antalgic, anestezic, cauterizator;
- Neurotonic si stimulator general;
- Antiparazitar, vermifug;
- Afrodisiac lejer;
- Ingrediente (INCI): Eugenia caryophyllus leaf oil.
Mod de utilizare:
- Ca ingredient in prepararea de creme, balsamuri, unguente, alifii, mixuri uleioase;
- Ca ingredient pentu pasta de dinti, apa de gura, ser de masaj gingival;
- Dilaut in ulei vegetal, aplicat sub forma de masaj local sau de-alungul coloanei vertebrale;
Indicatii:
- Infectii ale cavitatii bucale, dureri de dinti, probleme gingivale, halena;
- Infectii virale, herpes, zona zoster;
- Piele afectata de infectii, micoze, acnee;
- Bronsita, sinuzita, gripa;
- Astenie fizica, intelectuala, surmenaj, epuizare;
- Nevrite virale, nevralgii;
- Reumatism, artrite, poliartrita reumatoida;
Forma de prezentare: Sticluta de 10ml