Untul obtinut din boabele de cacao este una dintre cele mai stabile grasimi vegetale si confera excelente proprietati nutritive si emoliente preparatelor cosmetice in care este inclus. Este obtinut prin macinarea boabelor si presare mecanica; untul rezultat este apoi supus unui proces de filtrare fizica pentru decolorare si usoara dezodorizare.
Proprietati:
- Emolient, nutritiv si reparator;
- Antioxidant, incetineste procesul de imbatranire cutanata;
- Ajuta la regenerarea filmului hidrolipidic al pielii;
- Intareste bariera protectoare proprie pielii, prevenind deshidratarea;
- Intarzie aparitia ridurilor si a altor semne de imbatranire;
- Ajuta la prevenirea formarii vergeturilor si la mentinerea elasticitatii pielii;
- Contribuie la o bronzare naturala si uniforma;
- Confera pielii un aspect matasos si stralucitor;
- Intensifica regenerarea si intareste rezistenta pielii.
- Este indicat pentru ingrijirea pielii, este potrivit in special pentru pielea uscata; ingrijirea tenului imbatranit, deshidratat; regenerarea pielii afectate de factori externi; repararea pielii crapate, dure; masaj anticelulitic; ingrijirea pielii in timpul sarcinii si dupa nastere; ingrijirea buzelor; in produse pentru bronzaj;ingrijirea mainilor si picioarelor; la prepararea sapunurilor.
Ingrediente (INCI): Theobroma cacao seed butter.
Mod de utilizare:
- Untul de cacao este un produs ce poate fi folosit pur pe piele, insa fiind solid, este indicat sa se topeasca in palme inainte de aplicare;
- Se poate folosi ca ingredient in diverse preparate cosmetice, tinandu-se cont de consistenta pe care o confera dupa solidificare;
- Ca ingredient in rujuri si balsam de buze, avand o textura foarte placuta;
- Avand o duritate ridicata, pentru a obtine un unt de corp usor de aplicat, se poate combina cu uleiuri vegetale; pentru parfumare se va apela la uleiuri esentiale si parfumante naturale;
- Ca ingredient in balsamuri si creme emulsionate pentru ingrijirea pielii dar si pentru masaje;
- Untul de cacao, inainte de a fi combinat cu orice alt ulei, trebuie topit in prealabil pe baie de apa in cadrul emulsiilor, untul de cacao va fi inclus in faza grasa.
Mod de pastrare: La loc uscat si racoros, ferit de lumina directa.
Forma de prezentare: Borcanel de 100ml