Boabele de naut contin cantitati importante de mangan, cupru, fosfor, zinc, acid folic, vitamina A si fier. Bogat in fibre, nautul este o sursa sanatoasa de carbohidrati pentru persoanele cu diabet, iar cantitatea mare de proteine, il face un aliment recomandat in cazul unui regim vegetarian. Se poate folosi in componenta mancarurilor, salatelor sau in hummus. Nautul este un bun inlocuitor al carnii din punct de vedere al valorii nutritive, depasind-o pe aceasta din punct de vedere al beneficiilor pentru organism.
Compozitie: Proteine (4%), saruri minerale, vitamine B, hidrati de carbon si grasimi.
Mod de consum: Recomandat a se folosi in componenta mancarurilor, salatelor sau in hummus. O utilizare a nautului de care nu stie foarte multa lume este cea de snack. Se poate coace in cuptor cu putina sare de mare sau o puteti praji cu putin ulei de masline extravirgin. In cazul in care sunteti la dieta, o mana de boabe de naut (coapte, nu prajite) poate fi o gustare buna si cu putine calorii.
Forma de prezentare: Punga de 1kg