Arborele de Caju (sau Acaju), pe numele sau stiintific Anacardium occidentale, ruda buna cu Arborele de fistic si de mango, a fost adus din America de Sud de catre exploratorii portughezi, iar de acolo s-a raspandit in toata lumea, mai exact in tarile cu temperaturi suficient de ridicate incat sa permita cultivarea sa la scara larga. Astazi gasim caju cu precadere in tarile cu clima tropicala, cei mai mari exportatori de caju fiind, in ordine, Nigeria, India si Coasta de Fildes.
Proprietati:
- Caju face parte din categoria nuciferelor, fiind cunoscut si apreciat pentru gustul si beneficiile sale. Poate fi consumat ca atare, copt, sarat sau ca ingredient in diferite preparate culinare, atat sarate cat si dulci.
- Consumul regulat si moderat de caju scade riscul aparitiei: bolilor de inima, a cancerului, a diabetului si chiar a obezitatii. Bogatia de vitamine (B1, C), minerale (calciu, magneziu, fier), proteine vegetale si fibre recomanda consumul de caju pentru imbuntatirea sistemului nervos, functionarea sistemului digestiv si ca incetinitor al imbatranirii celulelor.
Ingrediente: Caju.
Mod de utilizare: Se poate consuma ca atare sau adaugat in salate, deserturi, cereale, smoothie-uri.
Forma de prezentare: Punga de 150g