Ceaiul de coada soricelului contribuie la buna functionare a ficatului si bilei si ofera suport pentru o digestie normala. Ceaiul sustine buna functionare a tractului gastrointestinal si are efect antiseptic, coleretic-colagog (stimuleaza secretia si eliminarea bilei), antispastic, astringent. Este de asemenea antiinflamator, cicatrizant si hemostatic. Este utilizat in dischinezie biliara, dispepsii, gastrite, enterocolite si meteorism abdominal. Ceaiul de coada soricelului este folosit intern si in inapetenta (lipsa poftei de mancare), dismenoree (menstruatie dureroasa), cistite, sangerari nazale sau faringite, iar extern este folosit pentru tratarea hemoroizilor, arsurilor, eczemelor si pentru calmarea tenului iritat.
Ingrediente:
Coada soricelului (Millefolii herba).
Mod de preparare:
Peste un plic se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10-15 minute acoperit.
Mod de administrare:
- Uz intern: se beau 2-3 cani cu ceai pe zi.
- Uz extern: se aplica bai locale si comprese.
Contraindicatii:
La dozele recomandate nu se cunosc.
Forma de prezentare: cutie cu 20 plicuri x 1 g ceai