Feniculul este o planta apreciata inca din Antichitate atat in alimentatie, pentru gustul sau placut, cat si in medicina. Cunoscut si folosit de catre egipteni, greci, romani, arabi si chinezi din cele mai vechi timpuri, a fost mentionat frecvent si in cartile medicinale din Evul Mediu.
Feniculul este carminativ, stimulent, galactogog, diuretic si diaforetic. Utilizat in colici si flatulenta, de asemenea pentru corectarea gustului, pe langa alte substante cu gust neplacut. Poate fi utilizat in amenoree si hiposecretie lactata.
Proprietati:
- Sustine apetitul, digestia si tranzitul;
- Sustine secretia lactata;
- Contribuie la calmarea iritatiilor gatului, sustine expectoratia;
- Ajuta la atenuarea disconfortului creat de instalarea menopauzei.
Beneficii:
- Sustine o digestie sanatoasa;
- Ajuta la eliminarea gazelor intestinale;
- Contribuie la optimizarea contractiilor musculaturii netede la nivelul tractului digestiv;
- Sustine secretia sucurilor gastrointestinale;
- Contribuie la reducerea disconfortului respirator, a iritatiilor gatului, sustine eliminarea secretiilor bronsice;
- Sustine alaptarea la mamele care alapteaza;
- Contribuie la reducerea disconfortului creat de instalarea menopauzei.
Ingrediente: fructe de fenicul (Foeniculi fructus).
Mod de utilizare: peste un plic se toarna 200ml apa clocotita si se lasa 10-15 minute acoperit si se beau 2 – 3 cani cu ceai pe zi.
Atentionare: nu se recomanda in sarcina.
Mod de prezentare: o cutie cu 20 plicuri de ceai.