Un mix de faina fara gluten, fara coloranti si conservanti, pentru prepararea rapida a chiflelor fara gluten.
Ingrediente: Faina de ovaz * fara gluten 27%, amidon de porumb *, faina de mei integral *, faina de orez *, pudra de aluat de quinoa * (faina de quinoa *, faina de orez *), amidon de tapioca *, agent de ingrosare: guma xantan, sare de mare, praf de copt (agent de crestere: carbonat acid de sodiu, acidifiant: tartrat de monopotasiu *), amidon de porumb, coji de psyllium *.
*Ingrediente provenite din agricultura ecologica (productie organica controlata).
Valori nutritionale/100g: Valoare energetica – 1472kj/ 348 kcal; Grasimi (g) – 2,4 Din care acizi grasi saturati (g) - 0,5; Glucide (g) – 72. Din care zaharuri (g) 0,6; Fibre alimentare (g) – 4.2. Proteine (g) – 6.6; Sare (g) – 2.1.
Mod de preparare:
- Continutul pachetului se amesteca cu 400ml de apa, 2 linguri de otet de mere, 2 linguri de ulei. Se framanta pana se formeaza un aluat neted, aproximativ 3-5 min.
- Se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca intr-un loc cald, aproximativ 15 minute. Amestec suficient pentru 10 chifle.
- Inainte de a se introduce in cuptor se cresteaza suprafata chiflelor cu un cutit si se ung cu putina apa. Se pot adauga deasupra seminte de susan, floarea soarelui, dovleac, mac.
- Tava se introduce la cuptor timp de 10 minute la o temperatura de 220ºC pentru 35 minute.
Avertizari: Poate contine urme de nuci, soia, lupin, susan. A se consuma, de preferinta, inainte de data inscriptionata pe spatele pachetului. A se pastra la loc uscat si racoros.
Forma de prezentare: Cutie cu 500g