Fructe uscate
Fructe uscate
(68)Sorteaza:
Afisare 23 din 68 rezultate
- Aronia este cultivat pentru numeroasele proprietati benefice ale fructelor sale. Fructele de aronia au un gust dulce acrisor si sunt o sursa importanta de antioxidanti.
- Uscarea este una dintre cele mai vechi metode de conservare a fructelor si legumelor. Pe vremuri, ele se uscau la soare si procesul dura cateva zile. Astazi, le putem cumpara deshidratate prin procese de deshidratare mai rapida.
- Fructele de goji fac parte din familia Solanaceae, aceeasi din care fac parte si cartofii, rosiile, vinetele si ardeiul iute, si cresc intr-un arbust care poate ajunge pana la o inaltime de 1,5 metri
- Agrisele sunt uscate prin deshidratare si nu contin zahar adaugat.
- Pline de fibre si lipsite de grasimi, sunt benefice sistemului digestiv.
- Aronia sunt fructe de padure cu un gust astringent, care contin o concentratie extraordinar de mare de antioxidanti, mult mai mare decat a oricaror altor fructe. Continutul mare de flavonoizi, oligoelemente, vitamine si minerale, plaseaza fructele de aronia in topul superalimentelor cu beneficii remarcabile asupra sanatatii.
- Cei 18 aminoacizi din compozitie hranesc organismul si ii mentin imunitatea in perioadele cu terapii agresive, oboseala accentuata.
- Mixurile de fructe sunt utilizare in deceniile recente drept gustare sau ca adaos la un mix dejun format din cereale si sucuri din fructe.
- Fructele Goji au beneficii variate pentru corp si minte, consumul lor constant este recomandat pentru cresterea barierei de aparare a organismului, in carentele de vitamine si minerale si pentru sanatatea muschilor si a sistemului sanguin.
- Mixurile de fructe sunt utilizare in deceniile recente drept gustare sau ca adaos la un mix dejun format din cereale si sucuri din fructe.
- Poate fi folosit datorita gustului deosebit in creme raw vegan sau pot fi utilizate in salate de cruditati dupa inmuiere
- Aronia este fructul cu cea mai mare putere antioxidanta dintre fructe, continutul de antioxidanti fiind de cateva zeci de ori mai mare decat al fructelor uzuale cu care suntem obisnuiti.
- Primul lucru pe care il facem de indata ce despachetam prunele uscate este de a simti aroma lor.
- Aceste fructe se remarca prin continutul crescut de antioxidanti, in special carotenoide, care au capacitatea de a reduce riscul de degenerescenta maculara, principala cauza a orbirii in randul persoanelor de peste 55 de ani.
- Usor de consumat, prunele uscate fara samburi constituie o sursa de energie si vitalitate pe tot parcursul anului. Cu puternice efecte depurative, emoliente diuretice si dezintoxicante, prunele sunt recomandate copiilor, sportivilor, celor care sufera de anemie, boli ale ficatului si constipatie.
- Caisele uscate reprezinta un mod foarte placut de a creste imunitatea corpului si de a ne feri de infectii, dereglari metabolice si alte tulburari de sanatate.
- Calitatile antibiotice ale merisoarelor fac din ele, astazi, un mod curent de a trata o varietate de boli, fiind de real folos in prevenirea infectiilor tractului urinar, avand in vedere ca sunt bogate in antioxidanti precum proantocianidinele.
- Ghimbirul este foarte eficient pentru o digestie sanatoasa, el ajutand la descompunerea proteinelor, pentru a elibera stomacul si intestinele de gaze.
- Supranumit si “fructul ingerilor”, acest fruct este bogat in magneziu, potasiu, fier, calciu si alte minerale precum si vitamine A, C, E si cu un continut de beta-caroten mai mare decat morcovul.
- Afinele uscate, prin continutul ridicat de vitamine si minerale, ajuta la regenerarea vaselor de sange, la normalizarea glicemiei si la regenerarea purpurei retinei, neutralizarea infectiile din intestin, protejarea organismul impotriva radioactivitatii.
- Smochinele sunt o sursa buna de magneziu, necesara functionarii sistemului nervos, dar si de vitaminele A, B, C, care intaresc imunitatea.
- Fructele de merisor sunt printre cele mai sanatoase fructe de padure, deoarece contin proteine, minerale si vitaminele A, B1, B2, B3, C si E.
- Stafidele sunt fructe uscate, care au un efect foarte benefic asupra organismului nostru.
