Fructele Goji au beneficii variate pentru corp si minte, consumul lor constant este recomandat pentru cresterea barierei de aparare a organismului, in carentele de vitamine si minerale si pentru sanatatea muschilor si a sistemului sanguin.
Beneficii:
- Imbunatatesc functia sistemul imunitar prin intermediul antioxidantilor care lupta impotriva stresului oxidativ, prevenind imbolnavirea.
- Mentin sanatatea oculara .
- Au rol energizant si nutritiv datorita continutului bogat de carbohidrati si proteine, favorizand recuperarea convalescentilor si combat sindromul de oboseala cronica.
- Reduc nivelul de colesterol si stabilizeaza glicemia.
- Au rol regenerant, antioxidantii din fructele de goji incetinesc procesele de imbatranire, prin actiunea pe care o au impotriva radicalilor liberi.
- Confera sanatate inimii si sistemului cardiovascular.
- Contribuie la detoxifierea ficatului.
- Mentin sanatatea pielii.
- Contribuie la scaderea in greutate.
- Contribuie la buna functionare a sistemului digestive.
- Imbunatatesc calitatea vietii, confera o stare de calm si combat depresia si anxietatea.
- Faciliteaza un somn odihnitor.
Compozitie:
- Vitamina A (mai multa decat gasim in morcov), vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6), vitamina C (mai multa decat in portocale, asigurand 80% din necesarul zilnic de vitamina C), vitamina E.
- Minerale precum: calciu, fier, zinc, cupru, potasiu, seleniu, magneziu, fosfor.
Mod de utilizare:
Dat fiind ca fructele de goji se gasesc in comert in general sub forma uscata, se recomanda ca inainte de consum ele sa fie tinute in apa (eventual usor calduta) pana cand se inmoaie. Acest tratament nu mai este necesar in cazul in care adaugam fructe de goji in supele fresh, de exemplu, pentru un plus de savoare.
In rest, modul in care le integram in meniurile noastre zilnice tine mult de imaginatia si de preferintele alimentare ale fiecarei persoane. Fructele de goji pot fi integrate in salate, deserturi, produse lactate, cereale.
Forma de prezentare: punga cu 500g.