Ce este Eucarbon si pentru ce se utilizeaza
Acest medicament este utilizat in tratamentul constipatiei. Substantele active continute de Eucarbon sunt exclusiv de origine vegetala si minerala si au rol de reglare a digestiei, cu un usor efect laxativ. Carbunele vegetal (neactivat) are capacitatea de a adsorbi diferite substante metabolice toxice care, ulterior, sunt excretate datorita efectului laxativ al pulberii de frunze de Senna si al extractului uscat de rubarb. Sulful purificat are, de asemenea, un efect usor dezinfectant in tractul intestinal. Efectul usor laxativ al acestui medicament se instaleaza la aproximativ 8-10 ore dupa administrare. Daca dupa cateva zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.
Cum sa utilizati Eucarbon
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata este:
Adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani: daca medicul dumneavoastra nu v-a prescris altfel, doza uzuala pentru a obtine un efect usor laxativ si pentru a reduce flatulenta este de 1-2 comprimate administrate de 1-3 ori pe zi in timpul mesei sau dupa masa.
Dozajul necesar pentru a obtine efectul dorit poate varia individual. Daca se doreste un efect laxativ mai puternic, doza de seara poate fi crescuta la 3 – 4 comprimate Eucarbon. Doza maxima zilnica de 8 comprimate nu trebuie depasita.
Eucarbon comprimate se administreaza cu o cantitate mare de lichide (cel putin un pahar cu apa).
Daca utilizati mai mult Eucarbon decat trebuie
Aparitia diareei este un semn de supradozaj. In acest caz, tratamentul se intrerupe sau se reduce doza de Eucarbon.
Daca uitati sa utilizati Eucarbon
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Rare (pot afecta mai putin de 1 din 1000 persoane): greata sau varsaturi – pot fi semne ale supradozajului.
Foarte rare (pot afecta mai putin de 1 din 10000 persoane): dureri abdominale, diaree.
Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): coloratie anormala a urinei.
Administrarea de doze mai mari pe o perioada mai lunga de timp poate determina pierderea sarurilor minerale, in special a potasiului, care duce la slabirea musculaturii si intensificarea constipatiei datorita activitatii scazute a colonului.
Forma de prezentare: cutie cu 30 tablete