Meiul este o cereala integrala, asadar este foarte bogat in enzime digestive. Nu contine gluten, este putin alergen si se digera usor. Faina de mei este alcalina, poate fi utilizata cu succes in combaterea acidozei. Ajuta la o absorbtie redusa a carbohidratilor si a grasimilor, protejeaza vasele de sange de arteroscleroza. Este potrivita pentru prepararea budincilor si a prajiturilor. Faina de mei este macinata pe moara traditionala cu pietre, de aceea, prin macinarea lenta, nu se altereaza calitatile cerealelor, faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin macinare pe moara industriala, la viteze mari, cand bobul este incalzit la temperaturi de 80 grade.
Proprietati:
- Are un continut de aprox. 12% proteina, satios si hranitor;
- Ajuta la o absorbtie redusa a carbohidratilor si a grasimilor;
- Protejeaza vasele de sange de arteroscleroza si eventuale hemoragii;
- Este foarte bogat in enzime digestive;
- Are un efect pozitiv asupra rinichilor;
- Previne formarea calculilor biliary;
- Protejeaza sistemul nervos;
- Contribuie la sanatatea oaselor, a dintilor si a parului;
Compozitie: proteine, fibre, vitaminele B, E, minerale: calciu, zinc, fier, magneziu, fosfor, mangan, potasiu, aminoacizi esențiali si triptofan.
Cum se consuma: Se pot prepara budinci, prajituri.
Recomandari: Are un efect pozitiv asupra rinichilor, previne formarea calculilor biliari, protejeaza sistemul gastro-intestinal, stimuleaza sistemul nervos, contribuie la sanatatea oaselor, a dintilor si a parului.
Forma de prezentare: Punga 1kg