Meiul este o cereala ce isi are originea in Asia si Africa. Faina de mei este macinata pe o moara traditionala cu pietre. Prin macinarea lenta nu se altereaza calitatile cerealelor, faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin macinare pe moara industriala, la viteze mari, cand bobul este incalzit la temperaturi de 80 grade.
Faina de mei este o sursa de proteine, fibre, vitamine (complexul de vitamine B, vitamina E), minerale si aminoacizi. Ajuta la o absorbtie redusa a carbohidratilor si a grasimilor, protejeaza vasele de sange de arteroscleroza. Este foarte bogata in enzime digestive. Nu contine gluten si se digera usor. Faina de mei este alcalina, poate fi utilizata cu succes in combaterea acidozei. Potrivita pentru prepararea budincilor si a prajiturilor.
Continut:
Contine proteine, fibre, vitaminele B, E, minerale (precum calciu, zinc, fier, magneziu, fosfor, mangan, potasiu), aminoacizi esentiali, triptofan.
Mod de consum:
Se pot prepara budinci, prajituri.
Caracteristici:
Cu un continut de aproximativ de 12% proteina, meiul este satios si hranitor.
Ajuta la o absorbtie redusa a carbohidratilor si a grasimilor, protejeaza vasele de sange de arteroscleroza si eventuale hemoragii.
Meiul este o cereala integrala, asadar este foarte bogat in enzime digestive.
Nu contine gluten, este putin alergen si se digera usor.
Faina de mei este alcalina, poate fi utilizata cu succes in combaterea acidozei.
Are un efect pozitiv asupra rinichilor, previne formarea calculilor biliari, protejeaza sistemul gastro-intestinal, stimuleaza sistemul nervos, contribuie la sanatatea oaselor, a dintilor si a parului.
Forma de prezentare: punga cu 500g