Este saraca in grasimi, dar bogata in proteine, calciu, fier, fosfor, cupru, potasiu, vitamine (B1 si C) si acid folic, iar, datorita antioxidantilor, protejeaza impotriva radicalilor liberi din organism.
Persoanele care au eliminat din alimentatia lor produsele de origine animala prefera lintea pentru ca are un continut ridicat de proteine, la care se adauga vitaminele (vitamina B, vitamina E, A, C, K) si mineralele precum fier, zinc, cupru, potasiu, seleniu, magneziu, fosfor, calciu sau sodiu.
Chiar daca este satioasa, lintea nu aduce organismului tau un numar ridicat de calorii.
100 de grame de linte fiarta contin:
- 116 calorii
- 9g de proteine
- 9g fibre
- 20g carbohidrati
- 0g zaharuri
- 4g grasimi
- 0 colesterol
Mod de utilizare: poate fi gatita in foarte multe feluri de mancare (supe, pateuri, salate).
Mod de prezentare: punga de 500g.