Suplimente sportivi

NPI Pronativ Ciocolata, 2kg, Vitabolic

Alege Cantitatea:
Alege Aroma:
In stoc
389,99 Lei

Pret / BUC: 389,99 Lei

Pretul afisat este cu TVA si este valabil doar pentru comenzile online pe www.drmax.ro. In farmacii pretul poate varia.

Descriere si prospect: NPI Pronativ Ciocolata, 2kg, Vitabolic

652397777

NPI - Native Protein Isolate - Pronativ® 95 Instant Low Lactose 66 de portii. 

Sa incepem prin a prezenta procesul de obtinere a proteinei:

 Probabil toti stim ca proteina din zer (whey protein) este produsa din lapte. Dar ce probabil multi nu stiu este cum se intampla aceasta tranzitie, din lăptic intr-o pudra plina de proteina din zer. Lucrurile functioneaza cam asa: laptele de vaca este incalzit sau tratat cu acid sau enzime si alte chimicale, cunoscut ca procesul de fabricare a branzei, care separa proteinele sale solide (din care se obtin un numar mare de alte produse lactate) de proteinele sale lichide (adica zerul). Casul, care reprezinta cea mai mare parte din proteinele de cazeina, este îndepartat, in timp daca in urma tuturor acestor procese ramane vreo cantitate de proteina solubila, abia atunci zerul lichid se transforma in suplimentele de proteina din zer pe care le stim. Acest zer este pulverizat pe interiorul unui tub mare de otel incalzit pentru a “usca” zerul, lucru extrem de negativ care denatureaza, dauneaza si degradeaza aminoacizii. Apoi, zerul uscat este filtrat pentru a elimina lactoza, carbohidratii si grasimea. Acest lucru se face folosind filtre cu ochiuri mai mari sau mai inguste sau se folosesc enzime care distrug anumite componente. In timpul procesului, unele dintre proteine sunt descompuse pe compusi mai mici si chiar și pe aminoacizi liberi. In final, rezultatul este pudra de proteina din zer pe care o iubim atat de mult, dar nu neaparat pe care ar trebui sa ne-o dorim sau e standard de calitate (in nici un caz chiar…).

Native Protein Isolate - noua senzatie ?

 Un nou supliment de data asta din lapte, nu din zer, numit ironic "zer nativ", se obtine printr-un proces diferit de cel al pudrei de zer obisnuite pe care o stim. Proteina nativa (nativ conform dexului se poate traduce prin natural, pur, necombinat cu alte substante, forma cea mai aproape de natura) pur si simplu scapa de procesul de fabricare a branzei, cu mai multe etape, toate negative, despre care am discutat putin mai sus si ne-am convins cat de mult denatureaza si afecteaza produsul final. Proteina nativa se obtine direct din lapte ce este apoi filtrat. Ca tip de filtrare este folosita filtrarea printr-o membrana, lucru foarte comun in acest domeniu. Pentru cine conteaza, filtrarea are doua etape, ambele desfasurate la 15*C in laboratoarele Lactalis - microfiltrare si mai apoi ultrafiltrare - totul pentru a pastra intacta forma nativa a proteinei si mai ales, un nivel cat mai ridicat de microfractiuni peptidice benefice si al altor elemente pozitive din lapte. Rezultatul final este o proteina intacta si “mai” completa daca-mi scuzati expresia, nativa (mai aproape de forma proteinei originala), proteina care are un profil de aminoacizi usor diferit de cel al zerului obisnuit, conform unui studiu publicat in BMC Nutrition. Practic si mai pe scurt, pudrele de proteina obisnuite sunt obtinute din zer, concret, zerul este un produs secundar rezultat in urma procesarii laptelui de obicei la temperaturi ridicate ce inevitabil duce la denaturare si pierderi calitative, in timp ce Native Protein Isolate (proteina nativa) este direct obtinut din lapte si asta la temperaturi scazute si cu un nivel de denaturare practic inexistent. Alta chestie importanta in cazul proteinei native este faptul ca laptele acesta provine din Franta, de la procesatorul numarul 1 in lume de lapte Lactalis, si vine de la vacute fericite, crescute in aer liber si soare, ce se hranesc cu iarba, carora nu li se adminstreaza hormoni sau antibiotice. Despre cate produse putem spune asta? Zero hormoni, zero antibiotice, vacute hranite cu iarba si ce stau la soare, zero chimicale prin teste riguroase, nivel scazut de carbohidrati, nivel scazut de grasimi, nivel extrem de scazut de lactoza. Daca proteina nativa are toate aceste avantaje si caracteristici, proteina din zer obisnuita provine din urma procesarii laptelui si respectiv branzei, astfel contine reziduuri din branza, diferite chimicale in timp ce zerul este expus de mai multe ori la temperaturi ridicate care inevitabil reduc proprietatile naturale benefice si denatureaza proteina.

Interesant, dar am vreun avantaj ?

Care ar fi avantajele ? Adica deja s-a inteles, sunt diferente minore ca temperatura mai mica de procesare, nu se trece prin procesul de obtinerea a branzei si rezultarea unui profil de aminoacizi usor diferit. Multi ar spune - nimic impresionant. Hai sa analizam putin inainte ca sa intelegem mai bine diferentele. In primul rand, proteina nativa din lapte contine mai mult BCAA, si din BCAA indeosebi mai multa leucina, aproximativ 15-16% mai multa leucina decat proteina din zer obisnuita. Iar despre leucina am discutat deja aici. 8% mai multa glutamina si 25% mai multa arginina decat produsele de proteina din zer. Dar de asemenea contine nivel mai mare de cisteina sau de triptofan. Daca prima (iar proteina nativa contine nu mai putin de 40% mai mare nivel de cisteina) este un precursor al glutationului, un puternic antioxidant al corpului, a doua creste serotonina, cunoscut si ca hormonul fericirii. Revenind la faptul ca procesarea se produce la temperaturi scazute, acest lucru vine cu beneficiu unei proteine complet nedenaturata, ramasa intacta si neafectata de procesare. Din acest motiv proteina nativa contine o cantitate mult mai mare de microfractiuni peptidice benefice precum glicomacropeptidele (glycomacropeptides) sau imunoglobulinele (immunoglobulins). Daca ultimele ne spun direct din nume ce fac, adica imbunatatesc imunitatea noastra, lucru deloc mic, ba chiar foarte important, glicomacropeptidele cresc nivelul de colecistochinina, un hormon care promoveaza satietatea si umbla la nivelul apetitului si in plus, nu in ultimul rand, stimuleaza digestia grasimilor si ce ne intereseaza pe noi, a proteineilor, sustinand secretia enzimelor pancreatice si ale bilei. Nu in ultimul rand, la avantaje putem pune faptul ca nivelul maxim dintr-o pudra de proteina de factori de crestere TGF-1 sau TGF-2 se regaseste in proteina nativa, cel mai putin denaturata, naturala. Mai avem desigur si un nivel mai mare de lactoferina in proteina nativa, un compus de fier ce se gaseste doar in lapte si este o proteina multifunctionala cu rol complex in mai multe procese fiziologice importante. Si ca ultimul lucru pe care-l voi mentiona, reamintesc ca pudrele de proteina din zer sunt obtinute din zer, un produs secundar rezultat din urma procesarii laptelui - gustul nu este tocmai unul pe masura si nici culoare. Aici iese in evidenta proteina nativa pentru ca este direct obtinuta din produsul original, din lapte, gustul este mult mai “curat”, mai aproape de lapte.

In concluzie Caca esti in cautarea celui mai bun produs de proteina ca supliment nutritiv pe care-l poti cumpara acesta este, fara indoiala, Native Protein Isolate. Daca vrei sa cumperi acest produs asigura-te ca pe ambalaj este specificata marca inregistrata PRONATIV® !

 

Ingrediente (aroma ciocolata): Izolat proteic din zer de lapte (PRONATIV® 95 INSTANT Low Lactose) (contine emulgator (lecitina de soia)),pulbere de cacao, arome si indulcitori (steviol glicozide si sucraloza) si DigeZyme® (complex multienzimatic pe baza de amilaza, proteaza, lactaza, lipaza si celuloza). 

Profilul de aminoacizi per 100 g proteina: Leucina / Leucine (BCAA) 11,8 g; Izoleucina / Isoleucine (BCAA) 5,4 g; Valina / Valine (BCAA) 5,2 g; Tirozina / Tyrosine 3,6 g; Prolina / Proline 4,6 g; Fenilalanina / Phenylalanine 3,6 g; Glicina / Glycine 1,8 g; Triptofan / Tryptophan 2,3 g; Histidina / Histidine 2,0 g; Arginina / Arginine 4,7 g; Serina / Serine 4,3 g; Acid aspartic / Aspartic acid 11,1 g; Treonina / Threonine 5,0 g; Metionina / Methionine 2,3 g; Cisteina / Cysteine 2,8 g; Lizina / Lysine 9,6 g; Alanina / Alanine 4,7 g; L-glutamina* / L-glutamine* 17,4 g

*Valorile L-glutaminei bazate pe continutul de acid glutamic.

Mod de administrare: Se amesteca 30 g (1 cupa - pana la semnul de 50ml) cu 200-250 ml de de lichid. Consumati de 1-3 ori pe zi. Adaugati apa in shaker, dupa care puneti cele 30 g pudra si amestecati viguros. 

Atentionari:  Suplimentele alimentare se recomanda exclusiv persoanelor sanatoase, cu varste intre 18-55 ani. Nu se administreaza gravidelor sau femeilor care alapteaza. A nu se lasa la indemana copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata. Folosirea acestui supliment alimentar nu inlocuieste dieta normala. A se consuma, de preferinta, pana la sfarsitul perioadei mentionate pe ambalaj. A se pastra la loc uscat si racoros. Suplimentele alimentare nu au proprietati de tratare sau vindecare a vreunei boli. Termen de valabilitate: A se consuma, de preferinta, inainte de sfarsitul perioadei mentionate pe ambalaj. A se pastra inchis ermetic, intr-un loc racoros si uscat, ferit de lumina directa a soarelui. Poate contine urme de fructe cu coaja lemnoasa, arahide, oua si peste. Nu este recomandat copiilor sau femeilor insarcinate.

Forma de prezentare: 2kg

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.