Scortisoara este un condiment foarte vechi si cunoscut, fiind mentionata in Biblie si folosita inca din Egiptul antic. In China, utilizarea acesteia este mentionata in una dintre cele mai vechi carti de medicina botanica chineza, datata in jurul anului 2.700 i.Hr. Scortisoara a devenit una dintre primele marfuri tranzactionate intre Orientul Apropiat si Europa. Aceasta provine din coaja uscata a unui copac vesnic verde care creste in insula Sri Lanka. Specia ceylon este mai dulce, mai subtila si mai rafinata decat specia clasica.
Beneficii:
- Efect antioxidant;
- Aceasta pulbere ecologica este foarte apreciata pentru parfumul dulce, lemnos dar si pentru proprietatile sale nutritive, fiind o sursa importanta de mangan, fier, calciu, fibre, cinamaldehida, acetat si alcool de cinamil.
Ingrediente:
Pulbere de scortisoara Ceylon.
Valori nutritionale: Energie: 1033kj/ 237 kcal; grasimi: 1,2 g; acizi grasi saturati: 0,3g; carbohidrati: 81g; fibre alimentare: 53g; zaharuri: 2,2g; proteine: 4g; sodiu: 10mg.
Forma de prezentare: 50g