Springmarkt

  (115)
Springmarkt

Sorteaza:

Afisare 24 din 115 rezultate

  • Curmalele se numara printre fructele cele mai bogate in calorii, mai ales din cauza faptului ca sunt consumate, in mod obisnuit, atunci cand sunt uscate. Cele mai multe calorii provin din carbohidrati, dar si din proteine. Cu toate astea, curmalele contin cantitati insemnate de minerale si vitamine, dar si fibre.
  • Chlorella este o alga unicelulara bogata in proteine, aminoacizi (contine 18 aminoacizi esentiali), minerale ( inclusiv calciu, iod, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc), vitamine (A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12, E, K) si este o sursa excelenta de acizi grasi. Chlorella este deosebit de apreciata de medici si nutritionisti, detinand cea mai mare cantitate de clorofila dintre toate plantele cunoscute. Clorofila este supranumita si sangele verde al plantelor, aducand beneficii extraordinare sanatatii. Detoxifica organismul, protejeaza impotriva radicalilor liberi si incetineste procesul de imbatranire.
  • Meiul este o planta erbacee din familia gramineelor si nu se cunoaste exact stramosul salbatic al meiului si nici locul unde a fost cultivat pentru prima data, dar a aparut ca planta de cultura in Transcaucazia si China acum 7000 de ani, posibil fiind domesticit independent in mai multe regiuni.Este cultivat inca extensiv in India, Rusia, Orientul Mijlociu, Turcia si Romania.Meiul este bogat in fier (Fe) ceea ce il recomada cu precadere in dietele copiilor si femeilor insarcinate.Fierul ajuta formarea hemoglobinei, intervine in metabolismul hepatic; stimuleaza sistemul imunitar, stimuleaza sistemul nervos, imbunatateste abilitatile mentale, combate oboseala si intareste unghiile.Meiul este un aliment dietetic excelent pentru post si, datorita lipsei sale de gluten, poate fi inclus in dieta persoanelor care nu pot tolera graul.
  • Migdalele sunt o sursa excelenta de energie si grasimi bune.
  • Nautul este folosit ca inlocuitor de cafea datorita proprietatilor sale energizante, tonice. Si tot in medicina populara, din faina de naut se fac cataplasme pentru atenuarea durerilor in pleurezii, nevralgii si raceli. Este diuretic, antiseptic urinar, antihelmintic (combate parazitii intestinali), stimulent digestiv.
  • Fructele de Goji (Lycium barbarum) sunt bogate in antioxidanti, in mod special in carotenoizi si zexanthin (un antioxidant puternic ce se regasesc in compozitia multor legume si fructe) care sunt de mare ajutor in protejarea retinei oculare si la imbunatatirea vederii. In urma testelor s-a demonstrat ca Goji are un nivel ORAC (Capacitate de absorbtie a Radicalilor de Oxygen) de peste 20,000 si este fructul cel mai puternic antioxidant.
  • Fructele de merisor sunt printre cele mai sanatoase fructe de padure, deoarece contin proteine, minerale si vitaminele A, B1, B2, B3, C si E.
  • Fulgii de nuca de cocos reprezinta o alta modalitate de utilizare si consumare a nucilor de cocos. Acesti fulgi de cocos pot fi utilizati ca atare, eventual impreuna cu inghetata sau pe o prajitura delicioasa, insa pot fi utilizati si la micul dejun, impreuna cu cereale.Fulgii de nuca de cocos pastreaza in totalitate aroma naturala a nucilor de cocos, fara a se adauga conservanti, arome artificiale sau coloranti.Nuca de cocos este extrem de hranitoare si bogata in fibre, vitamine si minerale.Aceasta este o grasime compusa din aproximativ 90% grasimi saturate.
  • Este o sursa naturala de clorofila (70%), enzime, antioxidanti (bioflavonoizi), aminoacizi, acizi grasi, minerale si vitamine (A, B6, B12, etc), Ca, magneziu, acid folic.Iarba verde de grau contine: 20 de aminoacizicateva sute de enzime diferite care nu se regasesc in nici un alt fel de produse alimentare90 din cele 102 minerale existentevitamine si alte substante nutritive importantecontine enzime benefice.
  • Meiul este o planta erbacee din familia gramineelor si nu se cunoaste exact stramosul salbatic al meiului si nici locul unde a fost cultivat pentru prima data, dar a aparut ca planta de cultura in Transcaucazia si China acum 7000 de ani, posibil fiind domesticit independent in mai multe regiuni.Este cultivat inca extensiv in India, Rusia, Orientul Mijlociu, Turcia si Romania.Meiul este bogat in fier (Fe) ceea ce il recomada cu precadere in dietele copiilor si femeilor insarcinate.Fierul ajuta formarea hemoglobinei, intervine in metabolismul hepatic; stimuleaza sistemul imunitar, stimuleaza sistemul nervos, imbunatateste abilitatile mentale, combate oboseala si intareste unghiile.Meiul este un aliment dietetic excelent pentru post si, datorita lipsei sale de gluten, poate fi inclus in dieta persoanelor care nu pot tolera graul.
  • Pudra de roscove este o alternativa la pudra de cacao. Pudra de roscove este adesea folosita ca si indulcitor natural in produsele de panificatie, fiind dulce cu un gust unic. Este considerata o sursa bogata de antioxidanti prin continutul mare de flavonoide si acid galic. Aceste 2 substante reduc stresul oxidativ luptand impotriva radicalilor liberi. Studiile au demontrat ca falvonoidele prezinta un efect aniinfalmator, anticancerigen, antidiabetic si proprietati neuroprotectoare.
  • Alege Sarea Nigari pentru o alimentatie sanatoasa: aceasta ajuta la producerea energiei, la relaxarea muschilor, absoarbe zaharul si grasimile excesive. Sarea Nigari (clorura de magneziu), este o sare a magneziului, un mineral deosebit de important pentru sanatatea noastra. Este usor asimilabila, cunoscuta pentru beneficiile pe care le aduce organismului.Sarea Nigari este obtinuta in urma procesului extragerii sarii din mare, fiind cristalele care raman odata cu evaporarea apei. Traditional, Nigari a fost folosita in Japonia pentru pregatirea faimoasei tofu.
  • Beneficiile sarii sunt nenumarate, avand peste 84 de minerale si urme de minerale precum: calciu, magneziu, potasiu, fier. Aceasta sare este foarte recunoascuta si apreciata pentru aspectul ei foarte frumos cu nuante de roz, alb si rosu dar si pentru continutul de minerale si datorita proprietatilor ei terapeutice. Consumul regulat de sare de Himalaya ofera necesarul de minerale esentiale, elimina toxinele din organism, echilibreaza pH-ul organismului, normalizeaza presiunea sangelui, ducand la o circulatie mai buna a acestuia. Totodata ajuta la ameliorarea: artritei, eruptiilor cutanate, psoriazisului, herpesilor, racelii si gripei. Cele mai importante minerale sunt sodiul (detoxifiant), zincul (protector al pielii, creste imunitatea), magneziul (antistres, calmant), boronul (regleaza intregul organism), calciul (intareste oasele si dintiii, curata porii daca e aplicat pe piele), potasiul (echilibreaza hidratarea pielii, reduce retentia de apa).
  • Scortisoara este unul dintre condimentele preferate ale oricarei gospodarii, fiind folosita inca din cele mai vechi timpuri.
  • Mesteacan-ul este o specie de copaci cu scoarta argintie care este renumita in medicina traditionala pentru proprietatile sale benefice. Zaharul de mesteacan (Xylitolul) constituie alternativa naturala de zahar. Este un indulcitor natural, un compus organic ce se gaseste in fibrele multor fructe, legume, ciuperci, cereale sau scoarta unor copaci.
  • Prin consumul de nuca de cocos se imbunatateste secretia de insulina din corp si, de asemenea, se temporizeaza si se tine sub control cresterea nivelului de glucoza din sange. De asemenea, nuca de cocos are ca efect imbunatatirea digestiei si are efect pozitiv asupra simptomelor care sunt asociate cu probleme si afectiuni digestive. In plus, nuca de cocos ajuta la absorbtia de nutrienti in organism.
  • Graul spelta este alcatuit dintr-o combinatie uluitoare de vitamine, minerale, carbohidrati, grasimi, precum si un continut ridicat de fibre si albumina. Astfel, Triticum spelta este bogat in vitaminele A, E, B1, B2 si in niacina (vitamina PP), raspunzatoare pentru functionarea nervilor, pentru un metabolism bine reglat si pentru piele.Spre deosebire de graul obisnuit, aceasta cereala se remarca printr-un continut bogat in acizi grasi si minerale esentiale precum fier, magneziu, fosfor si calciu.Fiind mult mai usor de digerat decat graul comun, aceasta cereala este indicata in alimentatia copiilor.
  • Ciocolata neagra este bogata in substante nutritive care va pot influenta pozitiv sanatatea. Fiind fabricata din semintele arborelui de cacao, este una dintre cele mai bune surse de antioxidanti de pe planeta. Studiile arata ca ciocolata neagra (nu cea cu zahar) poate imbunatati sanatatea si poate diminua riscul bolilor de inima.
  • Caju crud cu continut ridicat de Omega 6 precum si o gama larga de elemente esentiale: cupru, mangan, triptofan, magneziu, fosfor.
  • Caju crud cu continut ridicat de Omega 6 precum si o gama larga de elemente esentiale: cupru, mangan, triptofan, magneziu, fosfor.
  • Fructele de Goji (Lycium barbarum) sunt bogate in antioxidanti, in mod special in carotenoizi si zexanthin (un antioxidant puternic ce se regasesc in compozitia multor legume si fructe) care sunt de mare ajutor in protejarea retinei oculare si la imbunatatirea vederii. In urma testelor s-a demonstrat ca Goji are un nivel ORAC (Capacitate de absorbtie a Radicalilor de Oxygen) de peste 20,000 si este fructul cel mai puternic antioxidant.
  • Se pot consuma ca atare sau prajite in combinatie cu cereale si in salate.Semintele de dovleac au numeroase beneficii si contin minerale precum;fosfor,magneziu,mangan,fier si cupru,zinc,vitamina K.Consumate crude sau amestecate cu alte ingrediente, semintele de dovleac te pot ajuta sa ai o sanatate de fier.
  • Migdalele sunt o sursa excelenta de energie si grasimi bune.
  • Migdalele sunt o sursa excelenta de energie si grasimi bune.

checkout.warnings.Notice