Mesteacan-ul este o specie de copaci cu scoarta argintie care este renumita in medicina traditionala pentru proprietatile sale benefice. Zaharul de mesteacan (Xylitolul) constituie alternativa naturala de zahar. Este un indulcitor natural, un compus organic ce se gaseste in fibrele multor fructe, legume, ciuperci, cereale sau scoarta unor copaci.
Beneficii:
- Este benefic in diabetul zaharat, deoarece se absoarbe mai usor decat zaharul si nu contribuie la ridicarea nivelului de zahar din sange.
- Ajuta la remineralizarea oaselor.
- Reduce riscul de osteoporoza.
- Ajuta la scaderea greutatii corporale.
- Reduce pofta de mancare, intarzie aparitia foamei.
- Ajuta digestia.
- Este usor alcalin: mentine echilibrul acido-bazic.
- Creste productia de colagen.
- Are putine calorii.
- Nu permite metabolizarea bacteriilor responsabile pentru carii.
Mod de utilizare: Se utilizeaza in preparate culinare, bauturi calde, adaugat peste fructe.
Forma de prezentare: 800g.