Semintele de in reprezinta o sursa vegetala foarte importanta de acizi grasi Omega-3, importanti in combaterea inflamatiilor. Pentru asimilarea acestora, este indicat sa le rasniti sau sa le hidratati inainte de a le consuma.
Proprietati:
- Imbunatatesc digestia si previn constipatia datorita bogatiei de fibre din continutul lor, scad colesterolul si nivelul zaharului din sange si ofera senzatie de satietate, fiind un bun aliat in mentinerea greutatii corporale.
- Se pot adauga in cereale cu lapte sau in sucuri naturale la micul dejun, sau ca ingredient in supe, chiftele, salate sau produse de panificatie. flax
Ingrediente:
- Seminte de in.
- Valori nutritionale la 100g produs (valori medii): Valoare energetica: 2168 kJ/ 525 kcal; Grasimi: 41g, din care acizi grasi saturati 2.8g; Glucide: 10.4g, din care zaharuri 0.4g; Fibre: 26.9g; Proteine: 15.2g; Sare: 0g.
Mod de consum: Se pot consuma zilnic maxim 20-25g cu multa apa.
Recomandari: A se pastra la loc uscat si racoros. A nu se utiliza dupa data expirarii.
Forma de prezentare: Punga de 1kg