Ce este Advil Ultra Forte si pentru ce se utilizeaza
Advil Ultra Forte contine ca substanta activa ibuprofenul, care apartine grupului de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (cunoscute ca AINS) si sunt utilizate pentru a calma durerea si a reduce inflamatia si febra.
Advil Ultra Forte 400 mg contine ibuprofen sub forma lichida, in acest fel absorbtia fiind de cel putin doua ori mai rapida decat in cazul comprimatelor. Acest fapt conduce la un debut rapid al procesului de calmare a durerii, efectul fiind indelungat, de pana la 8 ore.
Capsula moale contine o doza mare de substanta activa ibuprofen sub forma lichida, care se absoarbe
rapid si, ca urmare, incepe sa isi faca efectul intr-un interval scurt de timp de aproximativ 10 minute.
Advil Ultra Forte este utilizat pentru ameliorarea durerii de intensitate redusa si moderata, durerilor osteoarticulare si musculare (inclusiv tendinite, bursite, luxatii, entorse), precum si a durerilor articulare de etiologie non-reumatica, durerilor de spate, durerilor de cap, migrenei (tratament si preventie), durerilor reumatice, nevralgiei, durerilor dentare, dismenoreei, reducerea febrei si pentru ameliorarea simptomelor racelii si gripei.
Acest medicament este indicat la adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani.
Trebuie sa intrerupeti tratamentul si sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc dupa 3 zile pentru febra si 5 zile pentru dureri.
Cum sa utilizati Advil Ultra Forte
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Adulti, varstnici si adolescenti cu varsta peste 12 ani: 1 capsula moale Advil Ultra Forte (400 mg) de pana la trei ori pe zi, dupa cum este nevoie. Urmatoarea doza nu trebuie luata la mai putin de 4-6 ore. Nu se vor administra mai mult de 3 capsule moi Advil Ultra Forte (1200 mg) in 24 de ore.
Utilizarea la copii
Acest medicament nu este indicat la copiii cu varsta sub 12 ani.
Daca aveti insuficienta renala sau hepatica trebuie sa va adresati medicului inainte de a utiliza Advil Ultra Forte.
Advil Ultra Forte poate fi utilizat de catre pacientii cu diabet zaharat.
Durata tratamentului
Advil Ultra Forte poate fi administrat timp de 10 zile fara sa fie nevoie sa va adresati medicului. Daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se amelioreaza dupa 3 zile in caz de febra sau dupa 5 zile in caz de durere, trebuie sa va adresati unui medic.
Daca administrarea acestui medicament la adolescenti este necesara timp de mai mult de 3 zile sau daca simptomele se inrautatesc, trebuie sa va adresati unui medic.
Mod de administrare: Capsulele se inghit intregi, cu apa.
Daca utilizati mai mult Advil Ultra Forte decat trebuie:
In caz de supradozaj accidental, intrerupeti utilizarea si adresati-va imediat personalului medical de specialitate.
O doza mai mare decat cea recomandata poate cauza ameteli, disconfort abdominal, greata, varsaturi, somnolenta, dureri de cap, tulburari in functionarea rinichilor sau ficatului, pierderea cunostintei, convulsii, atac de cord, acidoza metabolica, dificultati in respiratie si scaderea tensiunii arteriale. Informati-l pe medicul dumneavoastra daca va apar oricare dintre aceste reactii adverse.
Daca uitati sa luati Advil Ultra Forte:
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Luati doza urmatoare cand este timpul.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Reactii adverse posibile:
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactiile adverse sunt clasificate dupa urmatoarele frecvente:
Foarte frecvente: care afecteaza mai mult de 1 pacient din 10
Frecvente: care afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti Mai putin frecvente: care afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti Rare: care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 din 10000 pacienti
Cu frecventa necunoscuta: care nu poate fi estimata din datele disponibile
In cadrul fiecarei grupe de frecventa, reactiile adverse sunt prezentate in ordinea descrescatoare a gravitatii.
Cel mai frecvent raportate sunt tulburarile digestive. La pacientii varstnici pot sa apara ulcere peptice, perforatii sau sangerari gastrointestinale, care uneori pot fi letale.
Reactiile adverse mai putin frecvente: mancarimi, urticarie, eruptie trecatoare pe piele, edeme, umflare a fetei, a limbii sau a gatului, dureri de cap, somnolenta, accident vascular cerebral, tulburari psihotice, reactii depresive, vedere anormala, modificari ale vederii, bronhospasm, astm
bronsic, arsuri in capul pieptului, indigestie, greata, disconfort abdominal.
Reactiile adverse rare: tiuituri in urechi, ameteli, varsaturi, diaree, balonare, constipatie.
Reactiile adverse foarte rare: meningita aseptica, in special la pacientii cu lupus eritematos diseminat, anemie (scaderea numarului de globule rosii din sange), agranulocitoza (scaderea
numarului de celule ale sangelui numite granulocite), scaderea numarului de globule albe din sange, scaderea numarului de plachete sanguine, tensiune arteriala mare, edem, insuficienta cardiaca, infarct miocardic, angina pectorala, soc anafilactic, nervozitate, dificultati in respiratie, respiratie suieratoare, hemoragie digestiva, perforatie digestiva, durere de stomac sau in capul pieptului, ulcerla nivelul stomacului sau intestinului, gastrita, colita (colita agravata), inflamatie la nivelul intestinului, boala Crohn, scaun cu sange, varsatura cu sange, ulceratii la nivelul gurii, inflamatie la nivelul gurii, hepatita, icter, cresterea valorilor serice ale enzimelor ficatului, necroza epidermica toxica, dermatita buloasa, eritem polimorf, edem la nivelul fetei, eruptii maculo-papuloase pe piele, purpura, sindrom Stevens-Johnson, sange in urina, sindrom nefrotic, nefrita interstitiala, necroza papilara renala, insuficienta renala, proteinurie, scaderea hematocritului, scaderea hemoglobinei.
Reactiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurta perioada necesara controlarii simptomelor.
Forma de prezentare: Cutie cu 20 de capsule moi.