Curmalele sunt renumite inca din antichitate si sunt cultivate de 4000 de ani. In Egiptul Antic acestea erau considerate un simbol al fertilitatii. Cand curmalele cand ajung la maturitate, capata un gust foarte dulce si aromat.
Studiile (Jurnalul de Obstetrica si Ginecologie in 2011 din Statele Unice) arata ca consumul curmalelor in timpul sarcinii intareste musculatura uterina si poate duce la o nastere mai usoara. Intarirea musculaturii uterine este foarte importanta mai ales in ultimele luni al sarcinii. In plus curmalele ajuta la alungarea depresiei dupa nastere!
Beneficii:
- Curmalele au un continut bogat de potasiu, care mentine sanatatea sistemului nervos si reduce riscul de atac cerebral;
- Curmalele sunt fructe foarte nutritive, avand un continut ridicat in glucide. Acestea completeaza aportul zilnic de fibre prin continutul bogat de magneziu, calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, vitaminele A, B si D, saruri minerale si apa - aproximativ 30%;
- Curmala este una dintre cele mai bune energizante naturale! Aceasta stimuleaza sistemul nervos, alunga oboseala, ajuta concentrarea si intareste sistemul imunitar;
- Este recomandata perioadele de efort fizic si intelectual;
- Tara de origine: Iran.
Ingrediente:
Curmale fara samburi;
Compozitia chimica a curmalelor este urmatoarea: Energie - 1346 kJ/ 318 kcal; grasimi - 0,2%; glucide - 73% - din care zaharuri 70%; proteine - 2,2%; fibre - 7.5%
Mod de utilizare: Se pot consuma ca atare sau impreuna cu fulgi de cereale, musli, iaurt sau alte fructe.
Forma de prezentare: 200g