Analize

  (86)
  • Urobilinogen in urina: ce trebuie sa stii despre acest test

    Urobilinogen in urina: ce trebuie sa stii despre acest test

    Testul pentru urobilinogen in urina este o analiza importanta care ofera informatii valoroase despre functionarea ficatului si metabolismul bilirubinei. Acest test ajuta la identificarea afectiunilor hepatice sau hemolitice si este adesea recomandat in caz de simptome precum icter, oboseala sau dureri abdominale. In continuare, vei afla cum se desfasoara testul, ce indica rezultatele si de ce este...
    Farmacistul Dr. Max

    · 17 minute de citit
  • CEA (Antigen carcinoembrionic): ce este, valori, rol in depistarea cancerului

    CEA (Antigen carcinoembrionic): ce este, valori, rol in depistarea cancerului

    Antigenul carcinoembrionic (CEA) este o glicoproteina utilizata ca marker tumoral in practica medicala. A fost descoperit initial in tesuturile cancerului colorectal, dar poate fi prezent si in alte tipuri de cancer, precum si in anumite conditii non-neoplazice.
    Farmacistul Dr. Max

    · 6 minute de citit
  • Hemoglobina si cancer: ce legatura exista intre ele?

    Hemoglobina si cancer: ce legatura exista intre ele?

    Legatura dintre hemoglobina si cancer este complexa si poate fi analizata din mai multe perspective, inclusiv diagnosticarea si evolutia bolii, tratamentele aplicate si efectele acestora asupra nivelurilor de hemoglobina.
    Farmacistul Dr. Max

    · 7 minute de citit
  • Teste genetice cancer: lista, importanta, recomandari

    Teste genetice cancer: lista, importanta, recomandari

    Testele genetice pentru cancer sunt utilizate pentru a identifica mutatii genetice specifice care pot creste riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer. Aceste teste sunt deosebit de importante pentru prevenirea, diagnosticarea timpurie si tratamentul personalizat al cancerului. Iata o lista cu unele dintre cele mai comune teste genetice pentru cancer, importanta lor si recomandari!
    Farmacistul Dr. Max

    · 4 minute de citit
  • PDW scazut: ce inseamna, afectiuni asociate, recomandari

    PDW scazut: ce inseamna, afectiuni asociate, recomandari

    Hematologia este un subiect extrem de complex, iar unele cunostinte elementare sunt utile oricui pentru a putea dobandi o viziune mai ampla asupra propriei stari de sanatate. In continuare poti descoperi mai multe informatii despre PDW, latimea distributiei eritrocitare, un parametru cu semnificatii clinice subtile referitoare la starea individuala de sanatate.
    Farmacistul Dr. Max

    · 6 minute de citit
  • Pdw crescut: ce inseamna, afectiuni asociate, recomandari

    Pdw crescut: ce inseamna, afectiuni asociate, recomandari

    Latimea distributiei plachetare/trombocitare (PDW) este un parametru hematologic important, care poate oferi informatii esentiale referitoare la starea de sanatate a pacientului. Interpretarea rezultatelor se realizeaza in context clinic, tinand cont de antecedentele medicale si de rezultatele investigatiilor complementare, insa o intelegere de baza a semnificatiei PDW si a cresterii acestuia sunt...
    Farmacistul Dr. Max

    · 7 minute de citit
  • NT-proBNP: in ce consta si cand se recomanda aceasta analiza

    NT-proBNP: in ce consta si cand se recomanda aceasta analiza

    Testul NT-proBNP este o analiza importanta atunci cand vine vorba despre evaluarea riscului, diagnosticarea si monitorizarea afectiunilor cardiace. In continuare poti descoperi cum se efectueaza acest test, care sunt valorile normale si ce semnificatie are cresterea concentratiei serice a acestui parametru, cand este indicata efectuarea analizei si in ce mod poate influenta aceasta tratamentul!
    Farmacistul Dr. Max

    · 6 minute de citit
  • Indicele HOMA: ce este si ce trebuie sa stii despre el

    Indicele HOMA: ce este si ce trebuie sa stii despre el

    In acest articol, vorbim despre indicele HOMA. Iti spunem cum este calculat acest indice, care este rolul sau in diagnosticarea anumitor afectiuni si cum se interpreteaza corect rezultatele. De asemenea, afli din articol care sunt factorii care pot influenta acest indice si cum se poate imbunatati prin aderarea la o dieta sanatoasa si un stil de viata echilibrat.
    Farmacistul Dr. Max

    · 7 minute de citit

Aviz