Ceaiul reprezinta o combinatie unica de plante, recomandata pentru imbunatatirea functiei digestive.
Beneficii:
- Imbunatatirea capacitatii digestive;
- Reducerea starii de balonare;
- Stimularea secretiilor gastrice si intestinale;
- Stimularea producerii si eliminarii de bila;
- Reglarea apetitului si asimilatiei hranei.
Ingrediente: coriandru (Coriandrum sativum) - fructe (30%), chimen (Carum carvi) - seminte (20%), fenicul (Foeniculum vulgare) - fructe (20%), dafin (Laurus nobilis) - frunze (10%), ghimbir (Zingiber officinale) - rizomi (10%), menta (Menta piperita) - partea aeriana (10%).
Mod de utilizare: in cazul administrarii indelungate la fiecare 6 saptamani se fac 10 zile de pauza.
- Pulberea cu administrare sublinguala – plantele se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia cate ½ de lingurita de 3 ori pe zi, dupa mesele principale. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.
- Maceratul la rece – se prepara dintr-o lingurita cu pulbere (obtinuta prin macinarea plantelor cu o rasnita electrica) adaugata la 250ml de apa rece, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, dupa care se strecoara. Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi, dupa mesele principale.
- Infuzia – se prepara dintr-o lingurita cu varf de plante adaugate la 250ml de apa clocotita, se mentine la temperatura camerei timp de 15 minute, dupa care se strecoara. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, dupa mesele principale.
Contraindicatii: sarcina, alaptare, intoleranta la oricare dintre ingrediente.
Mod de prezentare: o cutie cu 50g de ceai.