Ceaiul reprezinta o combinatie unica de plante si este recomandat pentru protejarea, regenerarea celulelor hepatice si pentru detoxifierea ficatului.
Beneficii:
- Protejeaza si regenereaza celulele hepatice;
- Sustine functiile hepatice;
- Indeparteaza compusii toxici din ficat;
- Produce si elimina bila;
- Reduce spasmele care apar la nivelul cailor biliare si tractului intestinal;
- Favorizeaza digestia;
- Mentine concentratia normala a colesterolului si grasimilor in sange.
Ingrediente: anghinare (Cynara scolymus) - frunze (20%); sunatoare (Hypericum perforatum) - parti aeriene (20%); anason (Pimpinella anisum) - fructe (10%); armurariu (Silybum marianum) - fructe (10%); coada-soricelului (Achillea millefolium) - parti aeriene (10%); menta (Mentha piperita) - frunze (10%); rostopasca (Chelidonium majus) - parti aeriene (10%); papadie (Taraxacum officinale) - frunze (5%); tintaura (Centaurium umbellatum) - parti aeriene (5%).
Mod de utilizare: in cazul administrarii indelungate la fiecare 6 saptamani se fac 10 zile de pauza.
- Pulberea cu administrare sublinguala – amestecul de plante se macina fin cu o rasnita electrica, dupa care se cerne prin sita pentru faina alba. Se ia cate o lingurita de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.
- Maceratul la rece – se prepara din 2 lingurite cu plante adaugate la 250ml de apa rece, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
- Infuzia – se prepara din 2 lingurite cu plante adaugate la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
Contraindicatii: sarcina, alaptare, intoleranta la oricare dintre ingrediente.
Mod de prezentare: o cutie cu 50g de ceai.