Ceaiul de anghinare susţine funcţiile hepato-biliare, reduce disconfortul digestiv, senzaţia de balonare şi flatulenţa. Ajuta la reducerea nivelului de lipide in sange. Anghinarea contribuie la menţinerea sanataţii ficatului. Este indicat in dischinezie biliara, colecistita, insuficienta biliara, steatoza hepatica, hepatita, ciroza dar si diabet zaharat, dislipidemie, ateroscleroza, nefrite, edeme cardiorenale, constipaţie in special datorita insuficientei biliare, colite, dispepsie, anorexie sau in cazul eruptiilor cutanate alergice (urticarii, prurit).
Ceai de anghinare are actiune coleretica, colagoga, hepatoprotectoare, stimuleaza metabolizarea colesterolului in ficat, are efect diuretic, actioneaza ca tonic aperitiv, stomahic, depurativ si hipoglicemiant.
Compozitie:
Frunze de anghinare
Mod de administrare:
Uz intern - infuzie (o lingura planta la 500 ml apa) care se bea intr-o zi: o cana dimineata inainte de masa, dupa care se sta culcat 20-30 minute pe partea dreapta; restul cu 30 de minute inaintea meselor principale. Se fac cure de 20-30 zile, cu o pauza de 30 de zile.
Forma de prezentare: cutie cu 50 g ceai