Ceaiul din frunze de rozmarin este un produs ce poate fi utilizat atat pentru uz intern (colici abdominale, dispepsii, balonari si afectiuni gastro-intestinale, anorexie, afectiuni hepatice si renale, reumatism, astenie, surmenaj fizic si intelectual, tonifierea organismului), cat si pentru uz extern (reumatism, reconfortarea organismului).
Beneficii:
- Ofera suport pentru functionarea normala a ficatului si bilei.
- Contribuie la obtinerea confortului digestiv.
- Sustine rezistenta organismului la stres.
- Are efect tonic-amar, coleretic, colagog, antiseptic, diuretic, antireumatismal, adaptogen, tonic nervos si aromatic.
Ingrediente: Frunzele plantei Rosmarinus officinalis L. (Lamiaceae) contin ulei volatil in care predomina camfenul, borneolul si camforul, acid rosmarinic, flavone, triterpene, saponine, tanin, vitamina C.
Avertizari: Produsul este contraindicat femeilor insarcinate.
Mod de preparare:
- Uz intern: se prepara infuzie din 1 lingurita frunze la o cana cu apa clocotita.
- Uz extern: se prepara decoct din 1 lingura frunze la o cana cu apa.
Mod de administrare:
- Uz intern: se beau 2 cani cu ceai pe zi.
- Uz extern: se aplica comprese cu decoct.
Forma de prezentare: 50g