Daca medicii Antichitatii au incadrat macesul in tezaurul lor medical, tocmai in 1885 specialistii i-au acordat locul meritat in Farmacopeea Britanica. Iar la noi, bogatia in vitamine a fructelor sale a primit recunoasterea lumii medicale stiintifice la inceputul secolului XX. Astazi, avem oricand la indemana un ceai care inlesneste digestia, potoleste setea si produce diureza. Si care, chiar la o lunga intrebuintare, nu produce iritare rinichilor.
Beneficii:
- Sustine rezistenta impotriva microorganismelor cu risc pentru sanatate;
- Contribuie la apararea organismului si sustine sanatatea aparatului respirator;
- Sustine digestia, contribuie la functionarea normala a tractului intestinal;
- Sustine functionarea rinichilor si a vezicii urinare;
- Prezinta efect tonic, util in caz de oboseala fizica si mentala, ajuta la intarirea organismului.
Ingrediente: fructele arbustului Rosa canina L., fam. Rosaceae, sunt bogate in vitamina C; mai contin vitaminele B, E, K, P, provitamine A; pectine; acizi organici, flavonoizi, carotenoide.
Mod de utilizare: peste o lingurita planta se toarna 200ml apa clocotita si se lasa 10 minute acoperit, apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi.
A nu se administra continuu o perioada mai lunga de 3 luni. Daca aveti in continuare nevoie de acest ceai, puteti relua administrarea dupa o pauza de o luna.
Atentionari: nu se recomanda in caz de hipersensibilitate la aceasta planta.
Mod de prezentare: o punga cu 50g de ceai.