Ceaiul de anason este recomandat pentru reducerea spasmelor care apar la nivelul tractului gastrointestinal, reducerea starilor de greata, imbunatatirea digestiei si cresterea secretiei de lapte la lauze.
Beneficii:
- Reducerea balonarii si a spasmelor care apar la nivelul intestinului (la copii si adulti);
- Imbunatatirea digestiei si cresterea poftei de mancare;
- Normalizarea secretiilor digestive (gastrice, pancreatice, intestinale si biliare);
- Cresterea secretiei de lapte la lauze;
- Mentinerea sanatatii arborelui bronsic.
Ingrediente: anason (Pimpinella anisum) - seminte.
Mod de administrare:
Pulberea cu administrare sublinguala - planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia, o lingurita rasa de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.
Infuzia - se prepara din 2 lingurite cu planta adaugate la 250 ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 2-3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
Precautii:
Intoleranta la anason.
Se utilizeaza cu prudenta la persoanele care au predispozitie la alergii. Fructele vechi (peste 3 ani) sau depozitate in conditii improprii (umezeala) nu se folosesc deoarece devin toxice. Infuzia se prepara in fiecare zi, nu se pastreaza de pe o zi pe alta.
Mod de prezentare: 50g.