Ceaiul de galbenele este recomandat pentru mentinerea sanatatii stomacului, colecistului, tractului intestinal si a cailor biliare. Reduce disconfortul care apare la nivelul venelor hemoroidale, mucoasei anale si vaginale, mentine sanatatea la nivelul pielii, prin favorizarea regenerarii acesteia.
Beneficii:
- Reducerea spasmelor care apar la nivelul tractului intestinal si al cailor biliare;
- Protejarea mucoasei gastrice si duodenale;
- Sustinerea secretiei si a eliminarii bilei.
- Mentinerea sanatatii si reducerea disconfortului care apare la nivelul: pielii, prin favorizarea regenerarii acesteia; venelor hemoroidale, mucoasei anale si vaginale; cavitatii bucale si al faringelui.
Ingrediente: galbenele (Calendula officinalis) - flori.
Mod de utilizare: in cazul administrarii indelungate la fiecare 6 saptamani se fac 10 zile de pauza.
- Pulberea cu administrare sublinguala– planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia o lingurita de pulbere de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.
- Maceratul la rece – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
- Infuzia – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
- Pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii se fac spalaturi sau badijonari locale cu maceratul sau infuzia de planta;
- Pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale si mucoasei anale se fac spalaturi locale sau bai de sezut de 3-4 ori pe zi cu infuzia sau cu maceratul de planta,
- Pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul mucoasei vaginale se fac spalaturi locale zilnice cu infuzia sau cu maceratul obtinute din planta,
- Pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul cavitatii bucale si faringelui se fac spalaturi bucale sau gargara cu macerat sau cu infuzie de planta.
Contraindicatii: intoleranta la galbenele.
Mod de prezentare: o cutie cu 50g de ceai.