Ceaiul de coada soricelului este recomandat pentru sustinerea functiei digestive, hepatice si pentru reducerea riscului de sangerare. Favorizeaza procesul de regenerare al pielii. Reduce disconfortul care apare la nivelul venelor hemoroidale si al mucoasei anale. Coada soricelului face parte din familia Asteraceae, se utilizeaza ca adjuvant in: anorexie, pentru stimularea functiei hepatice si digestive, afectiuni gastrointestinale cu componenta spastica (crampe abdominale, colici biliare), colite, enterocolite, ulcer gastric si duodenal, gastrita hiperacida, meteorism (balonare), hemoragii interne, hemoroizi, cistita.
Beneficii:
- Normalizarea peristaltismului intestinal;
- Mentinerea in limite normale a florei bacteriene din intestin;
- Detoxifierea tractului gastro-intestinal;
- Normalizarea procesului de digestie; - cresterea poftei de mancare;
- Sustinerea functiilor hepatice si digestive;
- Imbunatatirea digestiei; - mentinerea in limite normale a contractiilor biliare;
- Cresterea capacitatii de eliminare a bilei in duoden;
- Reducerea spasmelor si a riscului de contaminare bacteriana care apar la nivelul cailor biliare si al tractului intestinal;
- Reducerea riscului de sangerare;
- Protejarea mucoasei gastrice.
- Favorizarea procesului de regenerare al pielii;
- Reducerea riscului de sangerare;
- Eliminarea disconfortului care apare la nivelul mucoasei vaginale;
- Eliminarea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale si al mucoasei anale.
- Actiuni: Intern: tonic digestiv, stomahic, antiinflamator, calmant, antispastic, hemostatic, bactericid, antipruriginos, cicatrizant, emenagog, imunomodulator.
Ingrediente: coada soricelului (Achillea millefolium) - parti aeriene.
Mod de utilizare: se administreaza intern si extern.
Intern:
- Pulberea cu administrare sublinguala– planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.
- Maceratul la rece – se prepara dintr- o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 2-3 cani cu macerat pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
- Infuzia – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 2-3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
Extern:
- Pentru favorizarea regenerarii pielii si reducerea riscului de sangerare se fac badijonari sau spalaturi locale cu maceratul sau cu infuzia de planta;
- Oentru eliminarea disconfortului care apare la nivelul mucoasei vaginale se fac spalaturi locale cu maceratul sau cu infuzia de planta;
- Pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale si mucoasei anale se fac spalaturi locale sau bai de sezut de 3-4 ori pe zi cu infuzia sau cu maceratul obtinute din planta.
In cazul administrarii indelungate la fiecare 6 saptamani se fac 10 zile de pauza.
Contraindicatii: intoleranta la coada soricelului.
Mod de prezentare: o cutie cu 50g de ceai.