Ceaiul de papadie este recomandat pentru afectiunile ficatului si ale splinei, sustine secretiile digestive (gastrice, pancreatice si intestinale) pentru producerea si eliminarea bilei, contribuie la detoxifierea organismului. Contribuie la sustinerea producerii si eliminarii bilei, sustinerea secretiilor digestive (gastrice, pancreatice si intestinale), cresterea poftei de mancare, eliminarea lichidelor retinute in exces in corp, normalizarea tranzitului intestinal incetinit, detoxifierea organismului si protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
Ingrediente: Papadie (Taraxacum officinale) - frunze.
Mod de administrare:
Pulberea – planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15min., dupa care se inghite cu apa.
Maceratul la rece – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. In scop terapeutic se beau 2-3 cani cu macerat pe zi, cu 30min. inainte de mese.
Infuzia – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 15min. la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. In scop terapeutic se beau 2-3 cani cu infuzie pe zi, cu 30min. inainte de mese.
Precautii: Nu utilizati in caz de intoleranta la papadie.
Forma de prezentare: 50g