Ceaiul de fenicul este recomandat pentru reducerea balonarii si a spasmelor, care apar la nivel intestinal (la copii si adulti), mentine in limite normale flora bacteriana din intestin, imbunatateste digestia si creste secretia de lapte la lauze.
Beneficii:
- Reducerea balonarii si a spasmelor, care apar la nivel intestinal (la copii si adulti);
- Mentinerea in limite normale a florei bacteriene din intestin;
- Imbunatatirea digestiei;
- Mentinerea sanatatiii tractului gastrointestinal;
- Normalizarea secretiei de lapte la lauze;
- Decongestionarea cailor respiratorii.
Ingrediente: fenicul (Feniculum vulgare) - fructe.
Mod de preparare:
- Pulberea cu administrare sublinguala– planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia cate o lingurita rasa de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.
- Maceratul la rece – se prepara din 2 lingurite cu planta adaugate la 250 ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
- Infuzia – se prepara din 2 lingurite cu planta adaugate la 250 ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
In cazul administrarii indelungate la fiecare 6 saptamani se fac 10 zile de pauza.
Mod de prezentare: 50g.